Happee ryösti TPS:ltä tärkeät pisteet

Illan tappio Happeelle merkitsi TPS:lle todennäköisesti runkosarjan kakkostilan karkaamista SPV:lle. Lisäharmia turkulaisille toi Janne Hoikkasen ikävä loukkaantuminen.

TPS koki kovia Salibandyliigan toiseksi viimeisellä kierroksella, kun se hävisi kotonaan Happeelle 5-8. Tulos merkitsi todennäköisesti runkosarjan kakkospaikan jäämistä SPV:lle, ja kova isku oli myös ykkössentteri Janne Hoikkasen polvivamma.

TPS ehti nousta kahden maalin tappioasemasta 3–2-johtoon, mutta toisessa erässä Happee käänsi tuhatpäisen yleisön harmiksi pelin edukseen. Toisessa erässä myös loukkaantui TPS:n ykkössentteri Janne Hoikkanen, joka jouduttiin kantamaan kaukalosta paareilla polvi jääpussein paketoituna. Samassa synkässä erässä päättyi polven loukkaantumiseen myös Happeen kolmosviisikon Tommi Taimiston ilta. Päätösjaksolla Mikko Hautaniemi osui kuudella viittä vastaan isännille kavennuksen, mutta Happeen Peter Kotilaisen illan toinen ja kolmas osuma sinetöivät pisteet Jyväskylään.

Ennen viimeistä kierrosta TPS on pisteen jäljessä SPV:tä, jolla on jäljellä kotiottelu liigasta putoavaa Kooveeta vastaan.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Tiistain toisessa ottelussa runkosarjan voiton varmistanut Classic juhlisti päävalmentajansa Sami Kuitusen syntymäpäivää murskaamalla kotonaan LASB:n peräti 16-6. Puolustaja Krister Savonen ja hyökkääjä Albert Koskinen herkuttelivat hattutempuilla, mutta vielä paremmaksi pistivät ykkösketjussa Nico Salo (2+3), Sami Johansson (3+1) ja Eemeli Salin (2+2).

Salibandyliigan runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina otteluin EräViikingit–LASB, Happee–Karhut, TPS–Welhot, OLS–Nokian KrP, Westend Indians–Steelers, Oilers–Classic ja SPV–Koovee.

Kuva: Anssi Koskinen