Happee kehityksen tiellä – seuralle Tähtiseura-tunnus

Happee on kahdeskymmeneskuudes salibandyseura, jolle on myönnetty Tähtiseura-arvo.

Happee on hyväksytty lasten ja nuorten liikunnan Tähtiseura-verkostoon ja on 26. salibandyn Tähtiseura. Kaikkiaan Suomessa on 499 lasten ja nuorten liikunnan Tähtiseuraa.

Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen urheiluseurojen laatuohjelma, jossa Salibandyliitto on mukana salibandyn seurakehityksen Seura360-prosessin kautta. 

Salibandyn Seura360-prosessissa seurat arvioivat ja kehittävät omaa toimintaansa kolmelta asiakokonaisuudessa

1) Johtaminen ja hyvä hallinto
2) urheilun johtaminen
3) viestintä, markkinointi ja tapahtumien johtaminen

Seurat etenevät omassa aikataulussaan tasolta 1 eteenpäin. Tasoja on tällä hetkellä 3. Seura360-prosessin käynnistäneitä salibandyseuroja on 85.

Tähtimerkki kertoo, että seura luo lapsille ja nuorille turvallisen, kehittävän ja innostavan ympäristön harrastaa ja urheilla. Seura täyttää seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät.

Seura auditoitiin tammikuussa 2019 ja seuraavan kerran auditointi tapahtuu vuonna 2021. Tähtiseurajärjestelmä on jatkuvan kehittämisen väline seuroille.

Tähtiseura-arvo velvoittaa seuraa huolehtimaan toimintansa laadusta ja arvioimaan sitä systemaattisesti.
– Olemme kehittäneet todella aktiivisesti toimintaamme ja erityisesti olemme yhtenäistäneet koko Happee-yhteisön toimintaa parin viime vuoden aikana. On hienoa, että kehitystyö konkretisoituu myös laatumerkkinä. Tämä on tunnustus koko seuralle ja kaikille jäsenille, toteaa Happee ry:n puheenjohtaja Vesa Pölkki.

– Happeessa on tehty usean vuoden ajan määrätietoista työtä mm. perusasioiden kuntoon saattamisen, toiminnan yhtenäistämisen, Hirvibrändin, toimintaa ohjaavien arvojen  ja strategisten tavoitteiden eteen. Olen iloinen Happeen saavutuksesta ja onnittelen lämpimästi koko seurayhteisöä, kertoo Salibandyliiton kehityspäällikkö Mervi Kilpikoski.

Tähtiseura-tunnus luovutetaan Happeelle virallisesti sunnuntaina 20.1. Salibandyliiga-ottelun Happee–Welhot yhteydessä. Ottelu alkaa Jyväskylän Monitoimitalolla klo 17.00.

45781120074_1bf5dbb218_z.jpg

Kuvat: Esa Jokinen

Jaa artikkeli