Happee juhli 30 vuottaan - Jyväskylän jäähallissa 2 412 katsojaa

Happeen juhlaottelu SPV:tä vastaan oli menestys kaikilla muilla tavoilla paitsi että SPV vei sarjapisteet Seinäjoelle.

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina kuusi ottelua, ja komeimmat puitteet nähtiin Jyväskylässä, jossa 2412 katsojaa seurasi jäähallissa Happeen 30-vuotisjuhlaottelua SPV:tä vastaan.

Juhlaottelu alkoi Happeen hyökkääjä Peter Kotilaisen palkitsemisella viime kauden Tupla-pelaajana, mutta itse ottelussa oli SPV epäkohtelias vieras viedessään kaikki kolme sarjapistettä Seinäjoelle maalein 10-8. Peliveljet käänsi toisessa erässä yhden maalin tappioaseman parhaimmillaan 5–2-johdokseen. Happee iski kolmannessa erässä viiden minuutin ylivoiman aikana kolmesti SPV:n Jari Hankkion saatua pelirangaistuksen, mutta tasoihin eivät isännät enää ehtineet. SPV:n puolustaja Jyrki Holopainen oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään ottelun tehomies.

Sipossa nähtiin kahden liiganousijan kohtaaminen, jossa kumpikin avasi ylimmässä sarjassa pistetilinsä mutta vain ÅIF voittotilinsä, kun se kaatoi Tiikerit rangaistuslaukauskisassa 7-6. ÅIF oli ehtinyt johtaa peliä avauserässä 3-0 ja Tiikerit kolmannessa 4-6. Vieraiden Leevi Loipolle viimeisellä kympillä vihelletty pelirangaistus soi ÅIF:lle kuitenkin viiden minuutin ylivoiman, jonka aikana se nousi kahdella osumalla tasoihin ja jatkoajalle.

Sipoon illan helmi oli ÅIF:n Miika Kososen rangaistuslaukaus, joka näytti tältä:

Viime kauden hopeajoukkue TPS on kolmannenkin ottelun jälkeen edelleen ilman pisteitä, kun se taipui tänään kotonaan EräViikingeille maalein 4-5. Avauserässä kolme maalia tappiolla ollut TPS nousi edellisen ottelunsa tapaan kolmannessa erässä tasoihin muttei jaksanut loppuun saakka. Runsaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Joonatan Lindholm laukoi helsinkiläisille vieraille johdon, joka kesti summeriin saakka.

Eteläisen Hämeen paikallisottelussa LASB löi Lahdessa Steelersin 2-1 kaikkien maalien synnyttyä erikoistilanteista. LASB:n Perttu Koljosen 1-0 nähtiin siirretyn rangaistuksen aikana, Steelersin Markus Hautaojan tasoitus alivoimalla ja LASB:n Roope Kainulaisen voittomaali kolmannen erän alussa ylivoimalla.

Joona Rantala laukoi hattutempun ja Mikko Laakso sekä Henri Johansson 1+2, kun Nokian KrP hali Oulusta pisteet OLS:lta 10–8-voitolla. Isännistä iski kaksi maalia ja syötti yhden Matti Viitajylhä.

Oilersin syksyn toinen voitto tuli kotona Espoossa Welhoista maalein 8-4. Öljymiehistä löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää, ja vain Justus Kainulainen osui kahdesti Oilersin johdettua ottelua sen neljänneltä peliminuutilta asti.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelut Tiikerit–LASB, EräViikingit–Classic, Westend Indians–Welhot ja OLS–Steelers.