Happee jätti pronssi-Nokian yhä nollille

Paul, Peter ja Panu Kotilainen viilettivät tutun tehokkaina, kun Happee löi vieraissa Nokian 9-6.

Salibandyliigan viime kevään pronssijoukkue Nokian KrP hävisi syksyn neljännenkin ottelunsa, kun Happee ryösti pisteet Keski-Suomeen maalein 9-6. Perjantain kaksi muuta ottelua pelattiin Espoossa, jossa Oilers löi LASB:n 9-6 ja Westend Indians liiganousija Karhut 10-5.

Tampereen Raholassa Nokia ja Happee ehtivät kumpikin käydä kahden maalin karkumatkalla, kunnes neljä minuuttia ennen loppusummeria väännettiin tasalukemissa 6-6. Sitten alkoi eroa syntyä: Vili Liponen iski Happeelle seitsemännen, Panu Kotilainen kahdeksannen ja vielä hattutemppunsa sinetöinyt Paul Kotilainen tyhjiin yhdeksännen osuman. Tehot 3+1 iskeneen Paul Kotilaisen rinnalla Peter Kotilainen tarjoili 0+3.

Kolmas erä ratkaisi myös Espoon Otahallissa, jossa sitkeä Karhut oli noussut kahden maalin takaa rinnalle ja toisen erän lopussa vielä tilanteeseen 5-4. Kolmannessa ropisi kuitenkin senkin edestä Heimon latoessa Roope Mutkan verkkoon viisi palloa lisää. Karhujen kosmeettisen kavennuksen ja päätöslukemat nosti rangaistuslaukauksesta Juho Miilunpalo kymmenen sekuntia ennen päätössummeria. Illan intiaanipäälliköinä häärivät isäntien ykköskentän Aaro Astala ja Valtteri Kainulainen kirjauttaen kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä mieheen.

Nopeimmin voittaja alkoi varmistua Tapiolassa, jossa Oilers johti pelin puolivälissä jo 6-1. Aikalisän ryhdistämät lahtelaiset kykenivät kirimään päätösjakson aluksi lukemiin 7-5 ennen kuin isännät taas repivät eroa. Heikki Iiskola laukoi Öljymiesten maaleista kolme Casper Pfitznerin säestäessä viereltä tehoilla 1+2.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina Oulussa ottelulla OLS–Steelers.

Arkistokuva: Juhani Järvenpää