Happee ja Oilers hakivat vierasvoitot Salibandyliigassa

Happee kukisti Seinäjoella SPV:n 8-3 ja Oilers Kuopiossa Welhot

Naisten MM-huipennuksen kanssa samaan aikaan pelattiin myös kotimaista Salibandyliigaa, jossa oli sunnuntaina ohjelmassa kaksi ottelua. Seinäjoella Happee löi SPV:n selvin lukemin 8-3, ja Kuopiossa Oilers kaatoi Welhot maalein 8-2.

Sarjanelonen SPV jäi tänään kotikaukalossaan hiukan yllättäen telineisiin, kun Lassi Kotovaara laukoi vieraille avausosuman jo 20 sekunnin pelin jälkeen ja Jyrki Holopaisen tasoituksen jälkeen Saku Liikka., Juuso Heikkinen, Eemil Ukkonen ja Ilmari Äärelä saattelivat maaleillaan Happeen ensimmäiselle tauolle 5–1-johdossa. SPV:n Matias Lintulalle avauserän loppuun tuomittu viisiminuuttinen poiki Happeelle vielä ylivoimamaalin toisen erän alkuun, ja pelin puolivälissä lukemat olivat vieraille jo 8-1. Happeen kahdeksaan maaliin löytyi tänään seitsemän eri tekijää, ja uransa ensimmäiset liigamaalit iskenyt Saku Liikka osui ainoana kahdesti.

Juha Käenmäen ottelukuviin

Kuopiossa altavastaaja Welhot kykeni kuittaamaan Oilersin Rasmus Kainulaisen avausmaalin ja nousemaan vielä toisen erän alussa tilanteeseen 2-3, mutta sitten espoolaiset menivät menojaan. Sylvester Raikamo laukoi Oilersille neljännen maalin, Jani Rauhala vain kymmenen sekuntia myöhemmin viidennen ja erän loppuun vielä Rasmus Kainulainen alivoimalla kuudennen. Kainulainen rohmusi ottelussa tehot 2+3.

Salibandyliigassa pelataan ennen joulua vielä kolme ottelua, jotka ovat EräViikingit–TPS 18.12., ÅIF–Classic 19.12. ja Espoon derby Westend Indians–Oilers 20.12.

Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli