Hankkio, Sponiarova ja Havia salibandyn kuukauden pelaajat

Lokakuun pelaajat ovat SPV:n Jari Hankkio, Classician Michaela Sponiarova ja FBC Turun Aleksi Havia.

Salibandyn kuukauden pelaajat on valittu. Lokakuun kovimmat nimet ovat kaikki hyökkääjiä: Miesten Salibandyliigassa SPV:n Jari Hankkio, naisten Salibandyliigassa Classicin Michaela Sponiarova ja Divarissa FBC Turun Aleksi Havia.

Jari Hankkio ollut lokakuussa ilmiömäisessä liekissä SPV:n voittokulun kärjessä. SPV voitti kaikki lokakuun neljä otteluaan, ja niissä Hankkion tehot olivat Happeeta vastaan 2+1, EräViikinkejä vastaan 3+1, Welhoja vastaan 4+3 ja LASB:n vieraana 4+0 eli yhteensä 13+5. Ja kuten tiedetään, marraskuun puolella vauhti on pysynyt vähintään ennallaan. Hankkion koko syksyn tehot Salibandyliigan maali- ja pistepörssin kärjessä ovat yhdeksässä ottelussa 29+8=37.

SPV:tä Salibandyliigassa kuudetta kautta edustava Jari Hankkio, 27, on yksi niistä 30 pelaajasta, joista valittu Suomen MM-joukkue julkistetaan huomenna klo 15 Helsingissä.

Katso Jari Hankkion viimeisimmät 22 maalia viidessä viime ottelussa:

Classicin Michaela Sponiarova on toinen nuorentuneen kestomenestyjän kahdesta slovakkivahvistuksesta, ja tilastot kertovat valinnan onnistuneen. 

44698816501_f19df5181a_o.jpg

Denisa Ferencikovalla ja Michaela Sponiarovalla on nimittäin liigan pistepörssissä kaksoisjohto, ja he ovat laukoneet Classicin seitsemän ottelun 37 maalista 16. Sponiarovan tehot ovat 8+7=15, ja plusmiinustilastossa hänen saldonsa on 27-14, vaikka Classic on voittanut vasta kahdesti. Viime talvena Slovakiaa naisten MM-turnauksessa edustanut Michaela Sponiarova, 24, siirtyi Classiciin täksi kaudeksi Tshekin mestarijoukkue Vitkovicesta.

FBC Turun Aleksi Havia on johtanut joukkueensa sarjakärkeen, ja itse hän on piikkipaikalla sekä Divarin maali- että pistepörssissä yhdeksän ottelun tehoillaan 15+6=21. FBC on voittanut otteluistaan viisi varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla, kun Josba kaatui kenenpä muun kuin Aleksi Havian maalilla.

Aleksi Havia, 23, pelaa Divarissa viidettä kauttaan, joista neljättä FBC Turun keltapaidassa.

Miesten ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnoista vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

44886403262_cdd7ed2580_z.jpg

Kuvat: Juhani Järvenpää, Esa Takalo ja Anssi Koskinen

Jaa artikkeli