Hallitustiedote: vuoden viimeisessä kokouksessa esillä MM-kisat sekä muita asiakokonaisuuksia

Salibandyliiton hallitus piti vuoden viimeisen kokouksensa MM-kotikisojen jälkimainingeissa Helsingissä sunnuntaina 12.12.2021. Kokous oli päättyvän vuoden 15.

Hallitus kiitti lämpimästi kisaorganisaatiota ja vapaaehtoisia, jotka mahdollistivat MM-kotikisojen läpiviennin hankalasta koronatilanteesta huolimatta. Myös ulkomaisilta kisavierailta tuli positiivista palautetta palvelualttiudesta ja ratkaisukyvystä pikaista reagointia vaativissa asioissa kisojen aikana.

MM-kisojen tarkempi taloudellinen tulos valmistuu tuonnempana, mutta tavoitteeksi asetettu nollatulos ei todennäköisesti toteudu. Tapahtuman lipunmyyntitavoitteesta jäätiin, vaikka välierä- ja mitalipeleissä yleisö löysi tiensä katsomoon kiitettävästi.

Todettiin tiukentuneet koronarajoitukset. Liiton sarjapelit on saatu pääosin pelattua koronapassin käyttöönoton myötä, mutta samalla tiedostetaan mahdolliset lisärajoitukset. Asia vaatii jatkuvaa tilanneseurantaa ja tarvittaessa ripeää reagointia.

MM-kisojen aikana Helsingissä pidettiin Kansainvälisen Salibandyliiton yleiskokous ja muita tapaamisia, joista yhdessä käsiteltiin mm. mahdollisten EM-kisojen järjestämistä. Nyt ja jo aiemmin pidettyjen keskustelujen pohjalta IFF valmistelee asiasta esityksen ensi syksyksi. Päätöksiä mahdollisten EM-kisojen osalta on luvassa vuoden 2022 loppupuolella.

Todettiin, että IFF on perunut Champions Cup 2022 -tapahtuman koronatilanteen kiihtymisestä ja uudesta virusvariantista mahdollisesti koituvien terveydellisten riskien vuoksi. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Sveitsin Winterthurissa 15.-16.1.2022. Vuoden 2023 Champions Cup on tarkoitus järjestää Suomessa tammikuussa 2023.

Todettiin 7.-9.1.2022 Turussa pelattava TEHO Sport Suomen Cupin finaaliturnaus ja siihen liittyvät järjestelyt.

Seura- ja harrastustoiminnan johtaja kertoi tammikuussa toteutettavan Säbäkuun valmisteluista sekä ensi kevään toimenpidesuunnitelmista Säbäkipinä-konseptiin liittyen.

Todettiin, että vaikka naisten maajoukkueen päävalmentajan sopimus päättyy tammikuun 2022 lopussa, naisten maajoukkue osallistuu hänen johdollaan Ruotsin Luulajassa pelattaviin Suomi-Ruotsi-maaotteluihin 5.-6.2.2022.

Päätettiin maksaa naisten ja miesten MM-kisojen hopeamitaleista 500 euron hopeamitalibonus kisoihin osallistuneiden joukkueiden pelaajille.

Hyväksyttiin vuoden 2022 matkustussäännöt esitysten mukaisesti.

Merkittiin tiedoksi naisten ylimpien sarjojen sarjajärjestelmien valmistelu ja siitä käyty keskustelu. Asiasta päätetään näillä näkymin ensi vuoden maaliskuun kokouksessa.

Hyväksyttiin esityksen mukaisesti kilpailusääntöjen sääntömuutos kesken kauden 2021–22 koskien rinnakkaisedustusta. Tarve muutokseen on erityisesti Pohjois-Suomen alueella.

Hyväksyttiin hallituksen kokouskalenteri vuodelle 2022.

Hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 27.1.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli