Hallitustiedote: Vastuullisuusohjelma valmis - uusia työryhmiä vireille

Salibandyliiton hallitus piti kaksipäiväisen seminaarikokouksen 16.-17.6.2022. Paikalla oli myös liiton johtoryhmä.

Toiminnanjohtaja raportoi seuraavat ajankohtaiset asiat:
– lähestyvien kansainvälisten tapahtumien aikataulut
– kesäkauden toiminta ja sarjakauden 2022-23 valmistelujen tilanne
– Helsingin toimiston tilaratkaisut
– organisaation kehittämispäivien (9.-10.6.) anti
– tutustumisvierailu Ruotsin liitossa 14.-15.6.
– talouden näkymät
– videotarkastusmahdollisuus tulossa F-liigan miesten sarjan otteluihin alkavalla kaudella
– kilpailusääntöihin luvassa vielä tarkennuksia epäasiallisen käyttäytymisen osalta

Hyväksyttiin Salibandyliiton vastuullisuusohjelma. Asiasta viestitään lähemmin kesälomakauden jälkeen.

Hyväksyttiin T21-sarjajärjestelmä kaudelle 2022–23 esityksen mukaisesti. Samalla päätettiin vanhimpien tyttöikäluokkien kehittämiseksi perustaa työryhmä. Kokoonpano: Markus Holopainen (FB Factor), Tapio Hämeen-Anttila (Northern Stars), Kati Kynnäs (Nibacos), Raimo Matinkari (Häme Stars), Irina Peltola (Classic) ja Jani Penttilä (Airiston Salibandy). Salibandyliitosta mukana ovat Mikko Helanen, Hannu Santanen ja Ari Vehniäinen. Lisäksi työhön osallistetaan kilpailuvaliokuntaa ja sarjavastaavia.

Päätettiin perustaa pelisääntöjen kehittämisen ja tulkitsemisen ohjausryhmä ja vahvistettiin sen tehtävä ja toiminnan raamit. Esitettyjen sidosryhmien edustajista muodostuvalle kokoonpanolle haetaan seuraavaksi henkilötason vahvistukset ja elokuun kokouksessa päätetään lopullinen kokoonpano. Ryhmän tarkoituksena on seurata, miten peli kehittyy ja samalla arvioida mm., onko sääntötulkintoja ja sanktioita tarpeen muuttaa tai tehdä sääntömuutoksia. Ohjausryhmään haetaan mahdollisimman laaja-alainen edustus eri osa-alueilta.

Asetettiin työryhmä valmistelemaan pääsarjojen olosuhdevaatimuksia jatkossa. Kokoonpano: Jani Holopainen (pj.) jäseninään Tomi Auremaa, Kimmo Nurminen, Irina Peltola, Ursula Snellman ja Jouni Vehkaoja. Ryhmä valmistelee esityksen syyskauden kuluessa.

Hyväksyttiin Floorball Iisalmi ry:n naisten joukkuetta koskeva muutoksenhaku Salibandyliiton kilpailutoiminnan kohtuullistamisesityksen mukaisesti.

Naisten 1. divisioonan lohkojakoa koskevaa muutoksenhakua ei hyväksytty.

Keskusteltiin työpajatyyppisesti IFF:n suunnitelmista lajin uudistamiseksi. Suunnitelma kulkee työnimellä Future of Floorball. Siinä ehdotuksina ovat mm. lyhyempi peliaika (3×15 min.) ja pienempi joukkuekoko. Todettiin, että ainakin toistaiseksi suunnitelluille muutoksille ei ole esitetty riittävästi puoltavia perusteluita. Lisää kokemuksia saadaan mm. heinäkuussa The World Games -tapahtuman yhteydessä. Keskustelu niin IFF:ssä kuin lajiliitoissa jatkuu syksyn aikana. Lisäksi todettiin, että näissä keskusteluissa tulee pohtia myös muita tapoja lajin kansainväliseksi kehittämiseksi. Nähtäväksi jää, tuleeko IFF:n marraskuiseen yleiskokoukseen esitys uudistuksista.

Hyväksyttiin kolme uutta jäsenseuraa ja erotettiin eroilmoituksen perusteella kuusi jäsenseuraa.

Seura- ja harrastustoiminnan johtaja antoi uudistetun alueellisen toiminnan tilannekatsauksen.

Hyväksyttiin U19-naisten maajoukkueen valmentajat periodille 1.10.2022 – 31.5.2024. Valinnat  julkaistaan keskiviikkona 22.6.

Huippu-urheilujohtaja esitteli valmentajien koulutuksen ja maajoukkuetoiminnan tulevaisuuden painotuksia.

Puheenjohtaja antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Hallitus antoi tukensa, että naisten U19-kisoja Puolan Katowicessa voidaan tukea enintään 10 000 eurolla. Vastaavan tuen Puolaan viime hetkellä siirtyneille kisoille ovat luvanneet Ruotsin, Sveitsin ja Tšekin liitot.

Hallitus kokoontuu seuraavana kerran kesälomakauden jälkeen torstaina 25.8.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli