Hallitustiedote: Valtakunnallisten juniorisarjojen kehittämistyöryhmä ja Champions Cup -tuki

Valtakunnallisten juniorisarjojen uudistamista miettimään nimitettiin työryhmä, ja Suomea Champions Cupissa edustavien seurojen tukea nostettiin.

Salibandyliiton hallitus on kokoontunut normaalia useammin koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

Viimeisin kokous järjestettiin puheenjohtaja Risto Kauppisen johdolla 24. huhtikuuta. Kokouksessa käsiteltiin koronapandemian aiheuttaman tilanteen ja toimenpiteiden lisäksi muun muassa seuraavia asioita.

Junioreiden valtakunnallisten sarjojen kehittämistyöryhmä
Hallitus hyväksyi suunnitelman juniorien valtakunnallisten sarjojen kehittämistyöryhmästä. Puheenjohtajaksi nimitettiin Kaarina Salomaa. Työryhmän muut jäsenet ovat Henry Arrhenius (Esport Oilers), Mikko Hernetkoski (Classic), Sauli Hynynen (EräViikingit), Perttu Kytöhonka (TPS), Jukka Leino (kilpailuvaliokunta, SB Vaasa), Jani Lipsanen (OLS), Mikko Tiihonen (Welhot), Tapio Hämeen-Anttila (Northern Stars), Mikko Kaksonen (Salibandyliitto), Jarkko Rantala (Salibandyliitto) ja Ari Vehniäinen (Salibandyliitto).

Juniorien valtakunnallisten sarjojen kehittämiselle on selkeä tarve. Kehittämistyöryhmän pohdinnan alla ovat erityisesti pelaajakehityksen palveleminen ja tukeminen, drop out -ilmiön ehkäiseminen sekä sarjojen taloudelliset kustannukset. Työryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran toukokuun puoliväliin mennessä tehden projektisuunnitelman sarjojen uudistamisesta.

Champions Cup -osallistumisen tukeminen
Hallitus päätti, että Salibandyliitto tukee seurajoukkueiden Champions Cup -turnaukseen Sveitsin Winterthurissa tammikuussa 2021 osallistuvia suomalaisjoukkueita. Tuki on aiempia kausia isompi koronaviruspandemia aiheuttaman poikkeustilanteen takia. Salibandyliitto myöntää osallistuville joukkueille tukea matka- ja ylläpitokustannusten kattamiseksi korkeintaan 12 000 euroa joukkuetta kohden. Edellisellä kaudella kohdistettu tuki oli 6 000 euroa per joukkue.

Aluekokousten ajankohdat
Hallitus hyväksyi esitysten mukaisesti aluekokousten siirretyt ajankohdat ja niiden järjestämiset.

Siirrettyjen aluekokousten ajankohdat elo-syyskuussa 2020:
– lauantai 15.8. Pohjois-Suomi/Oulu
– tiistai 18.8. Länsirannikko/Turku
– keskiviikko 19.8. Sisä-Suomi/Tampere
– keskiviikko 26.8. Pohjanmaa/Seinäjoki
– lauantai 29.9. Savo-Karjala/Joensuu

Tiedoksi valmiiksi jo elo-syyskuulle 2020 varatut aluekokousten ajankohdat:
– keskiviikko 12.8. Etelä-Suomi/Helsinki
– lauantai 5.9. Kaakkois-Suomi/Lahti

Aluekokousten valmistelussa huomioidaan poikkeuslaki (tuli voimaan 1.5.2020), joka mahdollistaa etäkokouksen järjestämisen, vaikka toimintasäännöissä ei ole asiaa määrätty.

Valtuuston kokouksen ajankohta
Hallitus päätti, että Salibandyliiton valtuuston kokous järjestetään Mikkelissä lauantaina 12.9.2020.

Lisäksi hallitus hyväksyi huippu-urheilusektorin esityksen naisten maajoukkueen valmennustiimistä ja taustaryhmästä. Nämä uutisoidaan myöhemmin tällä viikolla.

Salibandyliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran 13.5. Silloin asialistalla on muun muassa uuden toiminnanjohtajan valinta.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli