Hallitustiedote: U19 naisille uusi päävalmentaja - pääsarjaseuroille lisenssejä ja poikkeuslupia

Salibandyliiton hallitus oli koolla Teamsin välityksellä torstaina 28.5.2020.

Hallitus kuuli Parempi Työyhteisö -kyselyn tulokset. ParTy-tulosten esittelijänä toimi Terveystalon työterveyspsykologi Tiia Pirkola.

Hallitukselle esiteltiin Salibandyliiton tuloskortin tilannekatsaus vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen osalta.

Hallitus teki katsauksen liiton sääntömuutosprosessin etenemiseen. Toimintasäännöt käsitellään liiton varsinaisessa kokouksessa marraskuussa.

Hallitus päätti, että tuleviin aluekokouksiin voi osallistua sekä paikan päällä, että etäyhteyksin. Sama koskee myös äänioikeuden käyttöä henkilövaaleissa. Aluekokouksia järjestetään jokaisella liiton toiminnallisella alueella (7 kpl) elo-syyskuussa. 

Hallitus päätti pääsarjojen (F-liiga miehet ja naiset sekä Divari) lisensseistä. F-liigan miesjoukkueille lisenssi myönnettiin 12 seuralle ja kahdelle ehdollisena, kunnes lisenssiehdot täyttyvät kokonaisuudessaan. Aikataulut umpeutuvat kesäkuussa.

F-liigan naisjoukkueilta lisenssiehdot täyttyvät viidentoista seuran osalta ja yhdelle se myönnettiin ehdollisena, kunnes lisenssiehdot täyttyvät kokonaisuudessaan. Aikaa hoitaa asia kuntoon on kesäkuu.

Divarijoukkueiden osalta lisenssiehdot ovat kunnossa.

Hallitus linjasi, että pandemiatilanteen niin vaatiessa (esim. rajoitetulle katsojamäärille/tyhjille katsomoille pelaaminen tai ottelusiirrot karanteenin takia) liigalisenssityöryhmä voi myöntää ottelukohtaisia poikkeuslupia sarjamääräyksistä poiketen.

Poikkeuslupia olosuhteiden osalta myönnettiin seuraavasti:
F-liiga, miehet
Westend Indians
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälierien ja karsintaotteluiden pelaamiseen Otahallissa kaudella 2020–21 sillä edellytyksellä, että Westend Indians huolehtii katsomopaikkojen riittävyydestä sarjamääräysten määrittelemään 800 istumapaikkaan asti, mikäli otteluun saapuu kiinteät istumapaikat ylittävä määrä katsojia. Poikkeuslupa ei koske pudotuspelejä välieristä eteenpäin.

EräViikingit
Poikkeuslupa myönnettiin pelaamiseen kotipaikkakunnan ulkopuolella Vantaan Energia Areenalla.

Nokian KrP
Poikkeuslupa myönnettiin pelaamiseen kotipaikkakunnan ulkopuolella Raholan liikuntakeskuksessa Tampereella.


Nurmon Jymy
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälierien ja karsintaotteluiden pelaamiseen Nurmohallissa sillä edellytyksellä, että Nurmon Jymy huolehtii katsomopaikkojen riittävyydestä sarjamääräysten määrittelemään 800 istumapaikkaan asti, mikäli otteluun saapuu kiinteät istumapaikat ylittävä määrä katsojia. Poikkeuslupa ei koske pudotuspelejä välieristä eteenpäin.

Tikkurilan Tiikerit
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan sekä mahdollisten pudotuspelien puolivälieriin ja karsintaotteluihin pelaamiseen Tikkurilan urheilutalossa kaudella 2020–21. Katsomon kiinteä kapasiteetti on 750 katsojaa. Poikkeuslupa ei koske pudotuspelejä välieristä eteenpäin.

F-liiga, naiset
TPS
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan ja sijoitussarjan otteluiden pelaamiseen Leaf-Areenalla (kentän koko 39×19 metriä) siten, että joukkue pelaa runkosarjassa vähintään kolme kotiotteluaan Kupittaan palloiluhallissa. Poikkeuslupa ei koske mahdollisia pudotuspelikarsinta- eikä pudotuspeliotteluita.

FBC Loisto
Poikkeuslupa myönnettiin runkosarjan ja sijoitussarjan otteluihin pelaamiseen Sport Gardenissa (kentän koko on 40×19 metriä) siten, että joukkue pelaa runkosarjassa vähintään kolme kotiotteluaan Kupittaan palloiluhallissa. Poikkeuslupa ei koske mahdollisia pudotuspelikarsinta- eikä pudotuspeliotteluita.

Pääsarjojen kurinpitoelimet kaudelle 2020-21 vahvistettiin.
Kilpailu-ja kurinpitoryhmä: Olli Rauste (pj.), Veli Halonen ja Mika Hilska (siht.)
Pääsarjojen kurinpitäjä: Jussi Wahe
Pääsarjojen videotuomari: Rainer Ehro

Uusia jäsenseuroja hyväksyttiin 12 kappaletta ja eroilmoituksen perusteella erotettiin kuusi seuraa. Lisäksi hyväksyttiin yksi nimenmuutos.

Hallitus nimitti U19 naisten päävalmentajaksi Jani Lipsasen (s. 1983). Lipsanen on valmentanut kaksi edellistä kautta OLS:n miesten liigajoukkuetta ja ennen sitä SB Vaasassa divarijoukkuetta. Lipsasella on kokemusta myös naisten valmentamisesta Kajaanin Papaksessa. Tällä hetkellä Lipsanen on jäänyt sivuun arkivalmennuksesta ja toimii OLS:n toiminnanjohtajana.

Lajivalmentajiksi on valittu nykyisessä valmennustiimissä toimivat Hannu Santanen sekä Ville Turunen. Valmennuspestien alkamisajankohdat täsmentyvät tuonnempana, kunnes keväältä ja kesältä siirtyneiden MAAJOUKKUETIE FBA -tapahtumien sekä U19 naisten MM-kisojen toteutuminen selviää. Mikäli U19-naisten MM-kisat pelataan syyskuussa, päävalmentajana toimii vielä Aki Vilander, sillä MM-kisaikäluokka on hänen johdollaan valmistautunut periodin päätapahtumaan viimeisten kahden vuoden ajan. MM-kisojen jälkeen Vilander keskittyy Salibandyliiton tehtävissä pelkästään naisten maajoukkueen lajivalmentajan rooliin.

Merkittiin tiedoksi SSBL Salibandy Oy:n kirjallinen tilannekatsaus F-liigan brändiuudistuksesta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

IFF:n hallituksen suomalaisjäsenen Kaarina Salomaa raportoi IFF:n käynnissä olevasta strategiatyöstä. Suomen liiton lausunto IFF:n strategiaan valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Hallituksen seuraava kokous pidetään tiistaina 16.6.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli