Hallitustiedote: Pelaajamäärä laskussa – maajoukkuetoimijoita nimettiin

Salibandyliiton hallitus piti syyskauden ensimmäisen kokouksensa torstaina 9.9. Seuraavan kerran hallitus kokoustaa kuluvan kuukauden 28. päivä.

Ajankohtaisten asioiden katsauksessa toiminnanjohtaja totesi liiton uuden organisaatiorakenteen olevan nyt valmis. Kaikkiaan uusia rekrytointeja tehtiin viisi ja organisaatiosta poistui kaksi henkilöä. Kesäpelaamisen tukihakemukset on saatu ja käsitelty. Liitto tukee kesäpelaamista enimmillään 69 000 eurolla.

Todettiin U19-maajoukkueiden menestys vastikään päättyneissä MM-tapahtumissa (miehille hopeaa ja naisille kultaa), F-liigan liigalisenssien kaikkien sarjaan osallistuvien osalta olevan nyt kunnossa. F-liiga alkaa tulevana viikonloppuna. Toiminnanjohtaja raportoi lisäksi F-liigan tuoreen mediasopimuksen ja F-liigaTV:n toiminnan aloituksen, sekä syyskuun alussa pidetyt webinaarit, joissa aiheina olivat seurojen varainhankinta, juridiikka sekä verotus.

Liitto varautuu selkeästi tappiolliseen tulokseen kuluvan vuoden talouden osalta. Suurimpina syinä tähän ovat kevätkauden 2020-21 osallistumismaksujen perimättä jättäminen ja joukkue- ja pelipassimäärissä tapahtunut laskusuuntaus.  Joukkuemäärät tällä kaudella ovat vähentyneet ennen kaikkea poikien ja miesten puolella, mikä on huolestuttava asia ja jolla on suorat vaikutuksensa liiton talouteen.

Hallitus sai tiedoksi strategian toimeenpanoa ja vuoden 2022 toiminnan suunnittelua käsittelevän esityksen, jota käsitellään tarkemmin henkilöstön yhteistapaamisessa ensi viikolla. Toiminnanjohtajan alustaman keskustelun perusteella todettiin, että vuoden 2022 toiminnan suunnittelu voidaan valmistella esitetyn budjettiraamin pohjalta.

Hallitus päätti P11-sarjamaksun alentamisesta. Sarjat pelataan yhtä aluetta lukuun ottamatta 4 vs 4 -tyylisesti.

Hyväksyttiin työryhmän perustaminen F-liigan naisten sarjan kehitysryhmän yhteyteen. Työryhmä koordinoi yhdessä kehitysryhmän kanssa naisten ylimpien sarjojen sarjajärjestelmien tulevaisuuden kehitystyötä. Työryhmään nimettiin Kaarina Vuori, varapuheenjohtaja (Salibandyliitto), Jani Holopainen, pääsarjapäällikkö (Salibandyliitto), Jukka Kouvalainen, päävalmentaja, (PSS, Porvoo), Perttu Kytöhonka, urheilujohtaja, (TPS Salibandy, Turku ja F-liigan naisten sarjan kehitystyöryhmä) sekä Panu Lappi, toiminnanjohtaja, (Welhot, Kuopio).

Hyväksyttiin kuusi uutta jäsenseuraa. Erotettiin eroilmoituksen perusteella yhdeksän jäsenseuraa ja vuosien -18, -19, ja -20 jäsenmaksurästien perusteella kaksi jäsenseuraa.

Hallitus vahvisti seuraavat maajoukkueiden valmentajanimitykset:

Miesten maajoukkue
Lajivalmentaja: Mika Kohonen ajalle 1.6. – 31.12.2021 vahvistamaan maajoukkueen valmistautumista koti MM-kisoihin.

U17-tyttöjen maajoukkue
Päävalmentaja: Hannu Santanen
Lajivalmentajat: Jouni Kivinen ja Lasse Korhonen
Maalivahtivalmentaja: Ville Lindgren

U17-poikien maajoukkue
Lajivalmentajat: Henri Niskanen ja Ville Manner
Maalivahtivalmentaja: Ville Jokinen

Kaarina Vuori antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Tiedoksi annettiin Salibandyliiton esitys IFF:n perusteilla olevaan Hall Of Fameen.

Hallituksen seuraava kokous pidetään tiistaina 28. syyskuuta.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli