Hallitustiedote: Päätöksiä kauden turvaamisen puolesta – kaikki halutaan vielä kevään aikana pelaamaan

Salibandyliiton hallitus piti vuoden 2022 ensimmäisen kokouksensa etäyhteyksin torstaina 13.1. Kokouksessa keskityttiin vallitsevan koronatilanteen vaikutusten käsittelyyn liiton sarjatoiminnassa.

– Liiton tehtävä on mahdollistaa salibandyn pelaaminen turvallisesti ja viranomaisten määräyksiä noudattaen. Valitettavasti määräyksillä nyt rajoitetaan harrastamista, kilpailutoimintaa ja yleisön päästämistä otteluihin seuroja vakavasti koettelevalla tavalla, lausuu puheenjohtaja Risto Kauppinen ja jatkaa:

– Toivomme, että valtioneuvoston uusi, päätettävä koronastrategia vastaa nykyistä ja tulevaa tautitilannetta ja että valtiovalta pikaisesti osoittaisi taloudellista tukea seuroille, jotka ovat kärsineet rajoitteiden aiheuttamista tulonmenetyksistä.

Hallitus päätti seuraavasti:

Toimintaa jatketaan aluehallintoviranomaisten määräysten puitteissa. Aluehallintoviranomaisten salliessa lasten ja nuorten harrastamisen, myös pelitoimintaa voidaan lasten ja nuorten sarjoissa jatkaa mahdollisista paikallisista suosituksista huolimatta. Todettiin kuitenkin, että jatkossakin kiinnitetään erityistä huomiota turnausten terveysturvallisuuteen ja korostetaan sen tärkeyttä.

Kuluvan kauden 2021-2022 läpiviemisen ja riittävän pelaamisen mahdollistamiseksi kilpailukautta voidaan tarvittaessa jatkaa 31.5.2022 saakka. Näin ollen kauden 2021-2022 kilpailusäännöt, eri sarjojen sarjamääräykset, lasten pelimuotojen säännöt, erotuomaritoiminnan johtosääntö, erotuomaritoiminnan matkustussääntö sekä kaikki muut kilpailutoimintaa koskevat säännöt, määräykset ja ohjeet ovat voimassa 31.5.2022 saakka.

Kilpailusääntöjen 52 §:ssä määriteltyä pelaajasiirtojen takarajaa (15.1.) siirretään kuluvan kauden osalta päättyväksi 15.2. Kilpailusääntöjen 48 §:ssä määriteltyä 2001-2007 syntyneiden junioreiden edustusoikeutta pelata valtakunnallisissa ja alueellisissa sarjoissa (1.2.) jatketaan 1.3. saakka P21-sarjassa. Kilpailusääntöjen 57 §:ssä määriteltyä takarajaa (1.2.) pelata vain toisessa farmisopimusjoukkueessa jatketaan 15.2. saakka.

Lisäksi keskusteltiin T21- ja P21 -juniorisarjojen tukalasta väliinputoajan roolista vallitsevassa koronakriisissä. Pyritään vaikuttamaan näiden ikäluokkien pelaamisen mahdollistamiseen ja sen puolesta puhumiseen kaikin mahdollisin tavoin.

Todettiin, että liitto pyrkii vaikuttamaan siihen, että myös aikuiset pääsevät palaamaan salibandyharrastuksen pariin mahdollisimman pikaisesti. Tähän liittyen pidettiin tärkeänä, että liitto viestinnällään luo uskoa kauden jatkumiseen sekä samalla korostaa harrastamisen ja liikunnan tärkeyttä kaikille.

Hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 27.1.2022.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli