Hallitustiedote: Nimityksiä, tilannekatsauksia ja koronatoimia

Salibandyliiton hallitus oli koolla Teamsin välityksellä keskiviikkona 13.5.2020.

Salibandyliiton hallitus oli koolla Teamsin välityksellä keskiviikkona 13.5.2020.

Hallitus kuuli raportin ja keskusteli liiton maksuvalmiudesta ja kassavirtaennusteesta. Tarkempaa seurantaa jatketaan kuukausittain.

Hallitus merkitsi tiedoksi strategiapäivityksen, vuoden 2021 suunnitteluprosessin ja toimintasääntöjen päivityksen tilannekatsaukset.

Hallitus hyväksyi pääsarjojen sarjapaikansiirrot kaudelle 2020–21 esityksen mukaisesti.

Hallitus hyväksyi muutoksen kauden 2020–2021 kilpailusääntöihin koskien erotuomari- ja otteluvalvojapalkkioita. Päätöksen mukaisesti Salibandyliiton Kilpailusääntöjen 2020–2021 mukaiset erotuomari- ja otteluvalvojapalkkiot muutetaan vastaamaan sarjakauden 2019–2020 palkkiotasoja ja aiemmin päätettyjä korotuksia ei toteuteta sarjakaudelle 2020–2021.

Palkkioiden jäädytyksen myötä voimassa olevien palkkiosopimusten kolmas kausi siirtyy vuodella eteenpäin. Kaudella 2021–22 palkkiot maksetaan kolmivuotisten palkkiosopimusten kolmannen vuoden tason mukaisesti. Aloite muutokseen tuli erotuomarikerhoilta koronatilanteen vuoksi.

Hallitus merkitsi tiedoksi sopimuksen lajiliiton lasten ja nuorten harrastustoiminnan tehostamistuesta. Olympiakomitean myöntämä tehostamistuki on lähtökohtaisesti kahden vuoden mittainen (2020-2021). Salibandyliitto valmistelee hakemuksen, tavoitteenaan tehdä sopimus viimeistään kesäkuussa.

Hallitus merkitsi tiedoksi Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukien tilannekatsauksen ja siitä käydyn keskustelun. Todettiin, että Covid-19 pandemiahakemus urheilun ylimmän ja divisioonatason keskeytyneille kilpasarjoille sekä sarjoja organisoiville lajiliitoille on valmisteilla ja toimitetaan ministeriöön määräajassa.

Hallitus nimesi Jari Kinnusen Salibandyliiton väliaikaiseksi toiminnanjohtajaksi 16.5.2020 alkaen, kunnes uusi toiminnanjohtaja aloittaa. Kari Lampisen viimeinen työpäivä toiminnanjohtajana oli 15.5.2020. Kinnunen jatkaa myös liiton yhteiskuntasuhdejohtajana. Uusi, tässä kokouksessa valittu, toiminnanjohtaja kerrottiin maanantaina 18.5. Hän on Pekka Ilmivalta, joka aloittaa tehtävässään 1.9.2020.

Lue myös: Nimitys: Pekka Ilmivalta on Salibandyliiton uusi toiminnanjohtaja sekä Nimitys: Jari Kinnusesta Salibandyliiton väliaikainen toiminnanjohtaja

Hallituksen seuraava kokous pidetään torstaina 28.5.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli