Hallitustiedote: MM2020-kisoille haetaan siirtoa, liitto vauhdittaa F-liigan uusien toimintamallien käynnistymistä

Tämä kokous oli helmikuun jälkeen ensimmäinen, jossa lähes koko hallitus oli läsnä samassa paikassa. Kaiken kaikkiaan kokous oli tämän vuoden viidestoista.

Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) pääsihteeri John Liljelund ja miesten M2020-kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola esittelivät joulukuun MM-kisojen tilannetta ja skenaarioita hallitukselle. Hallitus päätti yksimielisesti, että Salibandyliitto tulee koronapandemian vuoksi esittämään IFF:lle tapahtuman siirtämistä vuodella eteenpäin eli joulukuulle 2021.

IFF:n hallitus tekee lopullisen päätöksen asiassa syyskuun 4.-5. päivän kokouksessaan. Alkuperäisesti Helsingissä järjestettävän miesten MM-turnauksen ajankohta on 4.-12.12.2020.

F-liigan kaupallisen strategian toimeenpanon myötä SSBL Salibandy Oy keskittyy toiminnassaan F-liigan miesten ja naisten sarjoihin. Maajoukkueiden kaupalliset oikeudet ja niiden hyödyntäminen siirtyivät tässä yhteydessä takaisin Salibandyliitolle 1.5.2020 alkaen. Edelliseen liittyen ja hallituksen aiemman päätöksen mukaisesti Salibandyliitto vauhdittaa F-liigan uusien toimintamallien käynnistymistä siirtämällä osakeyhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon kahden vuoden aikana yhteensä puoli miljoonaa euroa.

Hallitus sai tiedoksi kilpailupuolen tekemät skenaariosuunnitelmat koronapandemian mahdollisista vaikutuksista kilpailutoimintaan kauden alussa ja sen aikana. Hallitus pyysi seuraavaan kokoukseen esityksen siitä, kuinka mestaruudet ja sijoitukset eri sarjaportailla ratkaistaan tilanteessa, jossa sarjojen läpivieminen vaikeutuu koronatilanteen vuoksi.

Seurat voivat koronatilanteessa rajoittaa Salibandyliiton myöntämillä vapaakorteilla ottelutapahtumiin sisään otettavien määrää. Hallitus päätti, että otteluihin tulee päästää vähintään 20 Salibandyliiton vapaakortin haltijaa. Päätös koskee F-liigan lisäksi kaikkia liiton sarjoja ja on voimassa toistaiseksi.

Hallitus sai tiedoksi talous- ja kuukausikatsauksen sekä kävi keskustelun liiton vuoden 2021 tuloskortista ja talousarviosta.

Hallitus vahvisti valtuuston kokouksen kokouskutsun ja esityslistan. Valtuuston varsinainen kokous pidetään lauantaina 12.9. Mikkelissä. Perjantaina hallitus valmistelee valtuuston kanssa liiton strategian päivitystä. Uuden strategian hyväksyy liittokokous marraskuussa.

Hallitus merkitsi tiedoksi huippu-urheilujohtajan raportin koronapandemian vaikutuksista maajoukkueiden toimintaan vuosina 2020-2022 tapahtumien siirtyessä. Ensi vuonna pelataan mahdollisesti neljät maailmanmestaruuskisat. Vuonna 2022 pelataan myös World Games.

IFF:n hallituksen suomalaisjäsen Kaarina Vuori antoi tilannekatsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Hallitus keskusteli ja päätti Salibandyliiton esityksistä Olympiakomitean ehdollepanotoimikunnalle. Vuosikokouksessa valitaan Olympiakomitean puheenjohtaja ja hallitus. Salibandyliitto asettaa hallituksen valintaan oman ehdokkaan.

Hallituksen seuraava kokous pidetään tiistaina 29.9. Helsingissä.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli