Hallitustiedote: Koronatoimenpiteet etenevät

Salibandyliiton hallitus piti verkkokokouksen keskiviikkoiltana.

Kokouksessa käsiteltiin koronaepidemiasta aiheutuvia toimenpiteitä, joilla turvataan seurojen elinvoima ja tulevan salibandykauden onnistuminen.

Toimenpiteet, joista päätettiin edellisissä kokouksissa etenevät kaikilla rintamilla.

Hallitus tervehti ilolla valtioneuvoston esittämää tukipakettia seuratoiminnan elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Kun tiedetään salibandylle kohdennettu tukisumma ja tarkemmat ohjeistukset tuen jakamiseksi seuroille, liitto käynnistää välittömästi toimenpiteet, joilla tukea saadaan nopeasti erityisesti apua tarvitseville seuroille.

Hallitus kiittää Salibandyn Tuki -säätiön nopeaa reagointia oman avustushaun käynnistämisestä yhdenvertaisten harrastusmahdollisuuksien ja seuratoiminnan elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Säätiö on käynnistämässä myös varainhankintakampanjaa, jonka kautta yritykset ja yksityiset henkilöt voivat osallistua seuratoiminnan edellytysten parantamiseen.

Yhteydenpito seuroihin sekä toimintaohjeiden koostaminen ovat olleet tärkeässä roolissa liiton toimiston työssä. Verkkokeskustelutilaisuuksia ja ohjeistusten koostamista tullaan jatkamaan.

Valmennusmateriaalia poikkeustilaan on valmisteltu ja valmentajien verkkokoulutukset alkavat. Vaikuttaminen kuntien päätöksentekijöihin on käynnistetty. Yhteistyö ja yhteydenpito Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa on toiminut hyvin.

Hallitus keskusteli ensi kauden sarjoista ja antoi toimistolle toimeksiannon valmistautua ensi kauden sarjojen läpiviemiseen onnistuneesti erilaisissa tulevaisuuden skenaarioissa. Annettiin myös pohdintaan, kuinka uusien joukkueiden perustamista ja osallistumista liiton järjestämään sarjatoimintaan ensi kauden aikana voidaan lisätä.

Hallitus sai ensimmäisen arvion liiton taloudesta välillä tammi-elokuu 2020. Maksuvalmiuden selvittämistä ja seurantaa on syytä tehdä lisää, jotta tiedon pohjalta voidaan tehdä päätöksiä uusista seurojen tukitoimista.

Kokouksessa kuultiin myös raportti liitossa käynnistyneistä yt-neuvotteluista.

Seuraava hallituksen kokous on keskiviikkona 15.4.2020.

Lue kaikki Salibandyliiton koronavirukseen liittyvät tiedonannot osoitteessa salibandy.fi/korona.

Salibandyliitto viestii koosteuutisin Salibandyliiton hallituksen kokousten keskeisimmistä päätöksistä. Uutisten tarkoituksena on edistää tietoisuutta hallituksen toiminnasta ja sen tekemistä päätöksistä sekä lisätä avoimuutta päätöksentekoa kohtaan.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään kahdeksasta jäsenestä. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli