Hallitustiedote: 3v3-pelimuodon MM-arvosta pelataan Lahdessa keväällä – SalibandyTV vankistanut asemansa

Salibandyliiton hallitus piti toimikautensa viimeisen kokouksen torstaina 14.12.2023. Liiton kokouksessa 25.11. valittu hallitus aloittaa tammikuussa.

Toiminnanjohtajan ajankohtaiset asiat
– TorneoPal-analyysia on jatkettu tiiviisti ja tilanne järjestelmän osalta on tällä hetkellä vakaa
– Pelipassimäärät ovat viime vuoden tasolla
– liiton ja seurojen välillä on käyty aktiivista vuoropuhelua kilpailutoimintaan liittyen
– OKM-avustushakemukset on jätetty (yleisavustus ja MM2024-kisojen erityisavustus). Ministeriön päätöksiä odotetaan ensi vuoden alussa
– Singaporen MM-kisojen yhteydessä pidettiin IFF:n jäsenkokouksia. Aiheina mm. lajin globaali kehitys, kansainvälinen tapahtumakalenteri ja Champions Cup
– Lahdessa U19-naisten MM-kisojen yhteydessä järjestetään ensimmäiset 3v3-pelimuodon MM-kisat. Pelimuodon SM-kisat pidetään Helsingissä (kauppakeskus Tripla). Lisätietoja on luvassa tammikuussa.

Talous ja hallinto
– hallitus sai raportin talouden tilanteesta tilikauden päättyessä vuodenvaihteessa. Tilannetta on seurattu erityisellä tarkkuudella kuluvana vuonna. Tehdyillä toimenpiteillä on saavutettu merkittäviä säästöjä.
– Salibandyliiton ja SSBL Salibandy Oy:n työnjako 1.1.2024 alkaen hyväksyttiin esityksen mukaisesti
– hyväksyttiin vuoden 2024 matkustussäännöt ja henkilöstön koulutussuunnitelma
– tiedoksi SalibandyTV:n tilanneraportti ja askelmerkit tulevaisuuteen. Palvelu on ottanut tukevan jalansijan seurojen lähetystuotannossa striimattujen otteluiden ja rekisteröityjen käyttäjien (noin 40 000 rekisteröitynyttä henkilöä) määrillä mitattuina.
– tiedoksi Lahden MM2024-tapahtuman järjestelyiden tilanneraportti

Kilpailutoiminta
– kuultiin alueellisen pelitoiminnan tilanneraportti. Alueellisen pelitoiminnan linjauksia käydään läpi alueiden kehityspäivillä helmi-maaliskuussa

Alueet ja harrastaminen
– erotettiin eroilmoituksen perusteella yksi jäsenseura ja hyväksyttiin kaksi jäsenseuran nimenmuutosta

Kansainväliset asiat
– puheenjohtaja antoi suullisen katsauksen ajankohtaisista kansainvälisistä asioista.

Salibandyliiton hallitus on liiton varsinaisen kokouksen nimeämä toimielin, joka valvoo ja ohjaa Salibandyliiton toimintaa laaditun strategian mukaisesti. Vuoden 2023 lopussa väistyvän hallituksen kokoonpano: Kaarina Vuori (pj.), Janne Heikkinen, Harri Karjala, Arja Kilpeläinen, Mikko Kohonen, Juuso Laamanen (vpj.), Timo Lyytinen, Olli Lähdesmäki.

Hallitus koostuu puheenjohtajasta ja vähintään kuudesta ja enintään yhdeksästä jäsenestä. Hallituksen jäsenistä yhtä sukupuolta voi olla enintään kaksi kolmasosaa (2/3). Yhden hallitukseen valittavista jäsenistä tulee olla aktiivinen pääsarjapelaaja taikka henkilö, joka on pelaajia edustavan tahon ehdottama. Hallituksen toimikausi on kolme vuotta ja se kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa.

Jaa artikkeli