Haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä

Talvilajien urheilijoiden haku Puolustusvoimien urheilukouluun on käynnissä. Urheilukoulun saapumiserän III/21 haku päättyy 31.8.2020. Pääsykokeet järjestetään Santahaminassa 28.-30.9.2020 (varapäivä 6.10.2020). Valinnat julkaistaan viikolla 46, ja valittavien varusmiespalvelus alkaa 12.4.2021.

Urheilukoulun tehtävänä on antaa varusmiespalvelustaan suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille (mukaan lukien naiset) mahdollisuus toteuttaa sotilaskoulutuksen ohessa systemaattista valmentautumista. Vuodesta 1979 alkaen Urheilukoulussa on palvellut jo lähes 7 000 urheilijaa 58 eri lajista. Urheilukoulu tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävästi aikaa nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa.

Talvilajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen III/21 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä ja Kainuun prikaatissa.

Valmennus

Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Har-joitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pois lukien sotaharjoitukset). Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana. Pääosassa lajeista urheilija osallistuu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan, myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa voidaan valmennusta järjestää. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana. Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana, lisäksi hän on urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 tai 347 vuorokautta. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina), ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla Olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa tai ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voivat hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Huhtikuun saapumiserään hakevat talvilajien urheilijat, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu syksystä kevääseen (muun muassa jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, alppihiihto, kamppailulajit pois lukien judo ja paini sekä hiihtolajit). Heidän on jätettävä hakemuksensa 31.8.2020 mennessä. Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä 28. – 30.9.2020.

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet) sekä nyt voi hakea myös sähköisesti https://asiointi.puolustusvoimat.fi

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
0299 421815

Osoite
Kaartin jääkärirykmentti/Urheilukoulu
PL 6, 00861 Helsinki

Jaa artikkeli