Galaxin Pallo 2019 huipentuu lauantaiaamuna TV2:ssa

Galaxin Pallon mestari 2019 selviää lauantaina klo 9.26 Yle YTV2:ssa nähtävässä kauden päätösjaksossa.

Galaxin Pallo 2019 huipentuu lauantaina 25.5. klo 9.26 kauden päätösjaksoon, jossa selviää kauden mestari. Mukana ovat tietenkin ollut myös salibandyn nuoret lahjakkuudet.

Galaxin Pallo 2019 on ollut ohjelman neljäs kausi, ja Yle on toteuttanut sen yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton, Suomen Lentopalloliiton ja Suomen Koripalloliiton kanssa.
– Salibandyn osalta mukana Galaxin Pallon karsinnoissa olivat EräViikingit, TPS Salibandy, Lempäälä Sport ja SC Urbans, Salibandyliiton yhdyshenkilönä tuotantoon osallistunut Tiina Koivisto kertoo.
– Oli erittäin hieno kokemus joukkueille, taustahenkilöille ja ennen kaikkea koko hienolle lajillemme.

Idealtaanhan Galaxin Pallo on alakouluikäisille suunnattu 10-osainen gameshow, jossa neljä palloilulajia eli jalkapallo, koripallo, lentopallo ja salibandy, ottavat toisistaan mittaa studioon rakennetulla peliareenalla. Se laji, joka pärjää parhaiten kaikissa neljässä lajissa kruunataan Galaxin Pallon mestariksi 2019.

Ensimmäiset neljä jaksoa olivat lajikarsintoja. Jokaisessa karsintajaksossa oli mukana neljä joukkuetta ympäri Suomea, mutta vain yksi joukkue pääsi jatkoon edustamaan omaa lajiaan osiin 5-8.

Jokaisessa joukkueessa on neljä vuonna 2007 syntynyttä kilpailijaa (kaksi tyttöä ja kaksi poikaa).

Osissa 5-8 joukkueet haastoivat yksi vuorollaan muut lajit kisaamaan oman lajinsa lajinomaisissa tehtävissä sekä pelaamisessa. Niissä nähtiin, miten jalkapalloilija onnistuu lentopallon vastaanotto tai miten salibändäriltä sujuu koripallosta tutun lay-upin tekeminen.

Mediapoliksen Factoryssa Tampereella kuvatun Galaxin Pallon juontajana säteilee pallotaituri Ella Tarmo.

Tällä tietoa luvassa on samaa herkkua myös ensi kaudelle eli Galaxin Pallo 2020 on jo suunnitteilla.

Katso Galaxin Pallon kevään 2019 jaksoja Yle Areenasta

Kuva: Yle

Jaa artikkeli