Floorball Future Stars vauhdissa Eerikkilässä – Suomen U17-tytöille tappio ja voitto, pojille voitto

Floorball Future Stars -turnaus polkaistiin Eerikkilässä käyntiin U17-tyttöjen ottelulla, jossa Suomen kolmen maalin johto suli lopulta 3–4-tappioksi Sveitsille. Päivän toisessa pelissä Suomen U17-pojat Tiitu -ryhmä kaatoi Saksan U19-joukkueen 7-4. U17-tytöt päättivät illan vielä 9–0-voittoon Saksasta.

Tapahtumasivulle

Silja Kuuselan ja Olivia Oikarisen avauserän maalit sekä Kuuselan toinen osuma toisessa erässä nostivat Suomen jo 3–0-johtoon, mutta sitten alkoivat vaikeudet, kun Sveitsi nousi Suomen oman pään näppäilyvirheiden avittamana tasoihin jo ennen toista erätaukoa. Päätösjaksolla nähtiin sitten enää yksi maali, jonka teki neljä ja puoli minuuttia ennen pelin päätöstä Sveitsi. Sveitsin saatua kulmavapaalyönnin ja sen pelaajien vaihtaessa paikkoja Suomen pelaajat epäonnistuivat vartioitavien vaihtamisessa, ja Marla Siegenthaler luikahti vapaaksi sivaltamaan voittomaalin etukulmasta verkkoon.

Esa Jokisen ottelukuviin

Floorball Future Stars -turnaus, Eerikkilä

U17-tytöt: Suomi–Sveitsi 3-4 (2-0, 1-2, 0-1)

Peliaika 3×15 minuuttia.

1. erä: 5.09 Silja Kuusela (Sanni Kahila) 1-0, 6.06 Olivia Oikarinen 2-0.
2. erä: 17.52 Kuusela (Milla Granlund) 3-0, 18.27 Saskia Schoni (Anne Hartsch) 3-1, 27.41 Mirjam Wyss 3-2, 28.14 Dana Misteli (Marla Siegenthaler) 3-3.
3. erä: 40.33 Siegenthaler Misteli) 3-4.

Essi Räsänen Suomi 1+2+7=10,
Ronja Florin Sveitsi 3+5+5=13.

Erotuomarit: Mika Helin ja Jyrki Sarvanko.

Silja Kuusela (#4) ja Olivia Oikarinen (#2) onnistuivat maalinteossa.

U17-pojat olivat vielä avauserän jälkeen tappiolla 1-2, mutta toisessa Suomi spurttasi Miko Vaarimon johdolla 4–2-johtoon ja johti kolmannessa parhaimmillaan 7-2 ennen Saksan kahta kavennusta loppuminuuteilla.

Future Floorball Stars -turnaus, Eerikkilä

Peliaika 3×20 minuuttia.

Suomi U17 T–Saksa U19 7-4 (1-2, 3-0, 3-2)

1. erä: 3.19 Miko Vaarimo (Jere Ruusunen) 1-0, 12.46 Luis Ruger (Marvin Eilers) 1-1, 16.50 Jakob Heins (Dominik Dechow) 1-2.
2. erä: 23.33 Eemeli Seppänen (Vaarimo) 2-2, 30.01 Santeri Kärki (Vaarimo) 3-2 yv, 36.55 Viljamio Tammipuro (Juuso Luostarinen) 4-2.
3. erä: 42.55 Luukas Salin (Seppänen) 5-2, 44.03 Nuutti Kouhia (Oliver Myllymäki) 6-2, 49.21 Vaarimo (Ruusunen) 7-2, 56.58 Heins (Georg Martin Gahnz) 7-3, 59.53 Daniel Wipfler (Valentin Muller) 7-4 yv.

Arttu Mankinen Suomi 3+9+6=18,
Milan Urumovic Saksa 3+10+8=21.

Jäähyt: Suomi 2 min, Saksa 2×2 min.

Erotuomarit: Andrew Lewis ja Anssi Silvo.

Suomen U17-tytöt pääsivät iltaottelussa voiton makuun, kun Saksa kaatui toisen erän ilotulituksella 9-0. Avauserässä osui vain Sade Puolakka rangaistuslaukauksesta, mutta toisessa vieraiden verkko venyi 15 minuutissa peräti kuudesti.  Julia Saarisella ei Suomen maalissa tullut hiki, kun nollapeli irtosi tällä kertaa neljällä torjunnalla

U17-naiset

Suomi–Saksa 9-0 (1-0, 6-0, 2-0)

1. erä: 14.45 Sade Puolakka 1-0 rl.
2. erä: 16.39 Senni Luukkonen (Linnea Nevalainen) 2-0, 17.22 Olivia Oikarinen (Silja Kuusela) 3-0, 18.24 Puolakka (Liisa Kaihua) 4-0, 20.48 Kaihua (Pinja Hiukka) 5-0, 21.41 Bea Taipale 6-0, 22.50 Tanja Parviainen (Jenni Leppänen) 7-0.
3. erä: 39.59 Puolakka (Tilda Tarkkinen) 8-0, 41.46 Kuusela (Milla Granlund) 9-0.