FBC Turun Aleksi Havia kahden ottelun pelikieltoon

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt FBC Turun Aleksi Havian kahden ottelun pelikieltoon vastustajan genitaalialueelle osuneesta mailaniskusta.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt FBC Turun Aleksi Havian kahden ottelun pelikieltoon tämän lyötyä vastapelaajaa mailalla genitaalialueelle Divarin puolivälieräottelussa Tiikereitä vastaan 9.3. FBC Turulla on mahdollisuus valittaa päätöksestä Salibandyliiton valituslautakunnalle.

Tapaus on tullut kurinpitomenettelyyn Tiikerien tekemällä videotutkintapyynnöllä.

Tiikerit katsoi tutkintapyynnössään, että Aleksi Havia mahdollisesti kostoksi edeltävästä tilanteesta huitaisi Tiikerien pelaajaa täysin tahallisesti mailallaan genitaalialueelle. FBC Turku myönsi vastineessaan, että Havia napautti Tiikerien pelaajaa mailan rystypuolella kevyesti reiteen mutta kiisti pyrkimyksen vahingoittamiseen tai keihästämiseen.

Kurinpitäjä tiivistää päätöksen perustelut näin:

Kiistatonta tapahtumassa on, että Havian maila osuu Lundia genitaalialueelle ja lyönti on tahallinen, kuten Haviakin vastineessa myöntää. Teko näkyy videolta esteettömästi ja päinvastoin kuin FBC:n vastineessa väitetään, lyönti tapahtuu mailan lavan kärjellä ja osuu genitaalialueelle.

Katson, että Havia on osoittanut tilanteessa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan terveyttä ja turvallista pelaamista kohtaan ja täten syyllistynyt pelisääntöjen 617 2 kohdan raakaan rikkomukseen.

Kurinpitokäytännössä mailalla/mailan tupella tapahtuneisiin lyönteihin/tökkäisyihin, osuivatpa ne sitten käteen, vartaloon taikka genitaalialueelle, on suhtauduttu ankarasti. Mailalla pelaajan vartaloon tapahtuva kevytkin lyönti on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai jopa vakavan loukkaantumisen lyönnin kohteelle, erityisesti osuessaan päähän tai genitaaleihin.

Vastaavissa kurinpitotapauksissa genitaalialueelle osuneista iskuista on annettu perustapauksessa ottelussa annetun PR3 rangaistuksen lisäksi yhden ottelun pelikielto tai jos ottelussa ei ole annettu PR3 rangaistusta, on kurinpitorangaistus ollut kahden ottelun pelikielto.
Tässä tapauksessa ei ole lieventäviä tai ankaroittavia perusteita.

Kurinpitäjän koko päätös Divarin kurinpito-sivulla

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli