Fanit valmiina joulukuun kotikisoihin – Marja Leino katsoo kaikki Suomen pelit fanikatsomosta

Joulukuun kotikisoissa Suomen maajoukkuefaneilla on merkittävä rooli, kun maajoukkue pelaa maailmanmestaruudesta kotiyleisön edessä. Faneille on tarjolla kotikisojen fanikatsomoihin alennushintaisia lippuja ja lippupaketteja sekä ohjelmaa koko kisojen ajaksi myös ottelutapahtumien ulkopuolella.

Yksi kisoihin saapuvista faneista on Marja Leino, jolla on hallussaan liput kaikkiin Suomen peleihin.

– Olemme seuranneet 13-vuotiaan poikani kanssa salibandya aktiivisesti vuoden 2016 MM-kisoista lähtien. Seuraamme kaikkia Suomen maajoukkueita, erityisesti MM-kisojen aikaan. Poikani on pelannut salibandya Blackbirdsissa pian viiden vuoden ajan, ja katsomme aktiivisesti maajoukkuepelien lisäksi myös eri sarjatasojen otteluita. Poikani suosikkipelaaja on Peter Kotilainen, kertoo Marja.

Toiveissa muutoksia finaalikaksikkoon

Joulukuun kisoissa Leinoa kiinnostaa erityisesti Ruotsia vastaan pelattava ottelu heti avajaisviikonloppuna sekä luonnollisesti kaikki muut Suomen pelit. Tämän lisäksi erityinen kiinnostus on Sveitsin otteluita kohtaan.

– On kiinnostavaa nähdä, pystyykö Sveitsi haastamaan Suomea ja Ruotsia, nousemaan jopa finaaliin asti? Oma toiveeni on, että finaalissa nähtäisiin Suomi ja Sveitsi.

Marja ja hänen poikansa ovat odottaneet kotikisoja vuoden 2016 mestaruusjuhlista alkaen.

– Salibandy on ehdottomasti parasta paikan päällä katsottuna. Kun lipunmyynti aukesi, ostin heti meille hyvät paikat, jotta päästään nauttimaan kisoista. Hyvien pelien ja hienojen maalien lisäksi odotuksissa on uusia fanikokemuksia pelien ulkopuolelta.

– Yksi parhaista muistoistamme on vuoden 2019 EFT-kertueelta Vantaalta. Suomi voitti Ruotsin 6-5 ja poikani joukkue oli koko porukalla katsomassa ottelua. Joukkueen yhteinen tunnelma ja kannustus oli vertaansa vailla. Fanitapaaminen Ville Lastikan kanssa pelin jälkeen jäi juniorien mieleen pitkäksi aikaa, Leino lopettaa.

www.wfchelsinki2020.fi

Jaa artikkeli