Fanit kannustivat Suomen voittoon Saksasta - huomenna välierässä vastassa Tshekki

Suomi löi Prahan MM-turnauksen puolivälierässä Saksan 6-1 ja kohtaa huomisessa välierässä Tshekin klo 17 Suomen aikaa.

Suomi selviytyi ilman vaikeuksia välieriin salibandyn MM-turnauksessa Prahassa kaadettuaan illan puolivälierässä Saksan  6-1. Huomisessa semifinaalissa Suomi kohtaa isäntämaa Tshekin klo 17 Suomen aikaa. Illan melkeinpä vahvimmasta suomalaissuorituksesta vastasi kotimaasta saapunut charter-koneellinen sinivalkoisia faneja.

Suomi otti johdon jo ensimmäisellä minuutilla, kun Sami Johansson kiskaisi pallon helpon näköisesti saksalaisvahti Mike  Dietzin taakse Nico Salon syötöstä. Kohta oli asialla sama kaksikko uudelleen: Salo riplaili itsensä maalin eteen ja nosti Suomelle kahden maalin etumatkan. Enempää osumia ei avauserässä kuitenkaan nähty, ja Suomen pieni huolimattomuus  soi Saksallekin paikkoja, jotka torjuntavuorossa ollut Lassi Toriseva kuitenkin peitti.

Toisessa erässä kasvatti Peter Kotilainen johtoa linkoamalla kaksi palloa pitkistä poikittaiskuljetuksista verkkoon, mutta vakuuttavaksi ei Suomen pelin taso edelleenkään noussut. Erän lopulla Saksa pääsi vielä kaventamaan Julian Nihlenin kiskaistessa irtopallon ohi maskissa olleen Lassi Torisevan. Suomen tasainen maalitahti jatkui päätöserässä, jossa Sami Johansson heläytti takakulmaan illan toisensa ja Jani Kukkola sinetöi vielä loppunumerot viimeisellä minuutilla.

– Tässä vaiheessa ei anneta arvosanaa tyylille vaan tarvitsee vain päästä jatkoon, päävalmentaja Petteri Nykky mietti.
– Ensimmäisessä erässä oltiin vähän ihmeellisellä hypyllä eikä vielä toisessakaan saatu oikein viisikkosynergiaa. Kolmannessa peli oli sitten jo ehjempää. Kaikkiaan annettiin kaverille liikaa vastahyökkäyksiä, mutta Lassi Toriseva oli maalissa hyvä ja otti monta tärkeää torjuntaa.
Seuraavaksi vastus kovenee, kun vastaan asettuu kotiyleisönsä kannustama Tshekki.
– Kova on jengi. Slaavilaiset ovat tunnekansa, ja meidän pitää pitää huolta, etteivät pääse huomenna kovin paljon tunteilemaan.

– Ei oltu tänään ihan terävimmillämme, mutta voitto oli tässä vaiheessa tärkein, ja uskon, että jokainen kyllä parantaa huomiselle, Suomen parhaana palkittu Peter Kotilainen mietti. Edellisen ottelun penkkikomennus ei viime kisojen ykköspelaajaa enää kaivellut.
– Nykky vähän näpäytti pitämällä kolmannen pelin penkillä, halusi varmaan muistuttaa, että pistepörssi ei ole tärkein vaan mestaruus. Tykkään tyylistä.
Myöskään huomenna odottavat Tshekki-välierä ja arvatenkin täytenä pauhaava O2 Arena eivät Kotilaista vaivanneet.
– Pari minuuttia ennen kentälle lähtöä mietin niitä hetkiä, kun pelasin Kangaslammen talon päädyssä yksin asvaltilla. Sitten lähden vain pelaamaan samalla tavoin kuin silloin.

Suomi teki kolmanteen erään pieniä muutoksia, kun Miko Kailiala tuli Jani Kukkolan viereen Mikko Hautaniemen tilalle ja flunssasta toipunut Lauri Stenfors palasi pelille Tatu Väänäsen pakkiparina. Samalla Mika Kohonen vaihtoi Juha Kivilehdon rinnalle ja Mikko Leikkanen jäi vaihtoon.

– Vähän näytti, että Kotilainen ja Hautaniemi eivät ihan löydä toisiaan toivotulla tavalla, ja haluttiin pieniä muutoksia, päävalmentaja Nykky perusteli.
– Lauri Stenforsia taas haluttiin pelille, ja kun hän on ollut flunssassa, katsottiin, että on hyvä saada tässä kohdin muutama askel kaukaloon.

Kuuntele Petteri Nykyn haastattelu

Kotimaasta tänään Prahaan saapunut charter-koneellinen Suomi-faneja näkyi ja kuului myös katsomossa. Iltapäivällä Suomen joukkue poikkesi tervehtimässä kannattajiaan näiden alkulämpöpaikassa Prahan keskustassa ja sai mahtavan lämpöisen vastaanoton.

Salibandya, Praha

Miesten MM-turnaus

Puolivälierä

Suomi–Saksa 6-1 (2-0, 2-1, 2-0)

1. erä: 0.48 Sami Johansson (Nico Salo) 1-0, 6.00 Salo (Johansson) 2-0.
2. erä: 22.42 Peter Kotilainen (Jani Kukkola) 3-0, 30.52 Kotilainen (Juha Kivilehto) 4-0, 37.23 Julian Nihlen (Tino von Pritzbuer) 4-1.
3. erä: 44.00 Johansson (Eemeli Salin) 5-1, 59.20 Kukkola (Johansson) 6-1.

Torjunnat:
Lassi Toriseva Suomi 4+6+2=12,
Mike Dietz Saksa 13+9+7=29.

Jäähyt: Suomi 0 min, Saksa 0 min.

Erotuomarit: Sandra Zurbuchen ja Corina Wehinger, Sveitsi.

Yleisöä: 3 772.

Suomen parhaana palkittiin Peter Kotilainen.

F_G_yleiso.jpg

Kuvat: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli