Fanien tapaaminen valaisi MM-joukkueen välipäivän – lue ja katso tunnelmat

Sveitsissä salibandyn maailmanmestaruudesta taisteleva Suomen joukkue valmistautui huomiseen välierään tapaamalla tänään kotimaasta saapuneita fanejaan.

Kotimaasta saapuneiden fanien tapaaminen kirkasti rankkasateisena alkaneen Suomen MM-joukkueen välipäivän. Suomalaiskannattajat saapuivat sovitusti tapaamaan joukkuetta sen hotellille Sveitsin Murtenissa.

Joukkueen hotellin tiloihin pakkautui niin pelaajien perheenjäseniä ja muita läheisiä kuin Sveitsiin Salibandyliiton virallisella fanimatkalla tai omatoimireissullakin saapuneita.

Kiireellisimpien kuulumisten vaihtamisen jälkeen pääsivät My Kippilä, kapteeni Mia Karjalainen ja joukkueen kuopus Suvi Hämäläinen vastaamaan fanien etukäteen lähettämiin kysymyksiin. My kertoi, miltä pelaaminen tuntuu pitkän toipilasajan jälkeen ja millaisia pelipäivän rutiineja huippupelaajan tapoihin kuuluu. Mia yhtenä joukkueen kokeneimmista kertoi unohtumattomimmista kisakokemuksista. Suvi nauratti yleisöä kertomalla, miten kokeneemmat sillin tällöin vääriin paikkoihin eksyvää joukon nuorinta opastavat ja mitä joukkueen vapaa-aikaan kuuluu. Legendaarisen pöytätennisturnauksen lisäksi muun muassa kynsien laittoa ja SingStaria.

Erillinen kysymys koski Suomen pelaajien eilisen takkuisen puolivälierän jälkeen keskenään tekemää pitkää iltakävelyä. Siellä sai jokainen pelaaja kertoa tunnoistaan ja työstettiin yhdessä, miksi joukkueen loistava yhteishenki ja tunnelma eivät vielä ole koko mitassaan siirtyneet kaukaloon ja itse peliin, Mia Karjalainen kertoi.

Oman kysymyspatterinsa kohtasi tietenkin myös valmentaja Lasse Kurronen, joka joutui ensiksi tekemään selkoa joukkueen pöytätennisturnauksen vaiheista. Finaaliin saakka oli päävalmentaja selviytynyt mutta joutunut siinä tunnustamaan Veera Kaupin paremmakseen. Lasse Kurronen kiitti kannattajia ja läheisiä korvaamattoman tärkeästä tuesta niin joukkueelle kuin sen jokaiselle yksilöllekin ja totesi, että hänen tärkein loppuviikon tehtävänsä on auttaa joukkuetta heittäytymään pelaamaan niin kuin sen tiedetään kyllä osaavan.

Nimikirjoitusten kirjoittamisen ja koko joukon yhteiskuvan jälkeen fanit saivat vielä harvinaisen kutsun joukkueen kaikkein pyhimpään eli Leijonaluolaan katsomaan ja kuulemaan joukkueen itse työstämän kisakappaleen musiikkivideota.

Suomen MM-kisat jatkuvat Sveitsin Neuchatelissa lauantaina, jolloin vastaan klo 15.30 Suomen aikaa alkavassa välierässä tulee kaikella todennäköisyydellä hallitseva maailmanmestari Ruotsi.

Katso fanitapaamisen tunnelmat:

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli