F-liigan naisten sarjan puolivälieräparit selvillä - näin pelataan

F-liigan naisten sarjan kevään puolivälieräparit valittiin seurojen valintatilaisuudessa. Mukana oli edustajat jokaisesta playoff-joukkueesta.

Ykkösenä valinnut SB-Pro halusi uusinnan viime keväänä pelaamatta jääneistä puolivälieristä. Vastustajaksi valikoitui TPS.

Toisena vuorossa ollut Rankat Ankat nappasi kahdeksanneksi sijoittuneen EräViikingit. Kun PSS nappasi Kooveen, jäi viimeiseksi pariksi FBC Loisto – Classic.

Ottelusarjat pelataan paras viidestä -formaatilla. Välieriin tarvitaan kolme voittoa.

Kevään kaikki pelit näkyvät Ruudusta. Tarkemmat tiedot seurojen tuottamista lähetyksistä ja Ruudun monikameratuotannoista selviävät myöhemmin.

Puolivälieräparit:

SB-Pro (1.) – TPS (7.)
Rankat Ankat (2.) – EräViikingit (8.)
PSS (3.) – Koovee (6.)
FBC Loisto (4.) – Classic (5.)

Joukkueiden ensireaktiot:

SB-Pro – TPS:

Aki Vilander, SB-Pron päävalmentaja:

– Odotan erityisen intensiivistä lähtöä sarjaan, koska molemmat saa hyvän palautumisen ja valmistautumisajan alle. Kun keskitytään omaan hommaan ja ladataan patterit ennen jokaista peliä myös korvien välistä, otamme kyllä kolme voittoa keinolla tai toisella.

– TPS yrittää varmasti kontrolloida pelivälinettä ja kuormittaa vaarallisia kärkipelaajiaan paljon. Me puolestaan tarjoamme vastineeksi 60 minuutin tykistökeskityksen, josta vastustajalla ei ole pakotietä.

– Munatun Teho Sport Suomen cupin finaalin jälkeen tuli varmasti vielä repullinen asennetta mukaan. Haetaan positiivinen kierre ja rohkeus pelata niin pärjäämme varmasti odotuksien mukaan.

Karoliina Kujala, SB-Pro:

– Vauhdikasta ja tulee varmasti kovaa vääntöä ja paljon tunnetta.  Uskon, että pelit ovat tiukkoja.

– Valmiina kauden parhaisiin peleihin, näitä pelejä on odotettu!

Antti Hänninen, TPS-päävalmentaja:

– Valinta oli meille mieluinen, sillä olemme pystyneet kaikissa peleissä vähintään haastamaan Prota ja vieraspelin jopa voittamaan. Näihin peleihin on helppo syttyä ja kyllä Pro on ollut yksi niitä vastustajia, joita vastaan latauksen on aistinut ennen peliä eri tavalla.

– Vastustaja on kuitenkin erittäin kokenut ja menestynyt, joten nöyränä otamme haasteen vastaan. Meillä on takana erittäin vaikea jakso negatiivisen paineen pelejä, mutta playoff-karsintojen lopussa alkoi näkyä sitä runkosarjan parempien jaksojen TPS:ää. Hienoa saada heti kovin mahdollinen vastustaja vastaan.

Laura Rantanen, TPS:

– Pudotuspelisarjassa on varmasti kuumia pelejä tiedossa! Runkosarjassa keskinäiset pelit ovat olleet erittäin tiukkoja ja sellaisia odotan myös nyt. TPS on hyvässä vireessä ja karsintojen jälkeen tullaan suurella näyttämisen halulla playoffeihin,

Rankat Ankat – EräViikingit

Petri Turunen, Rankat Ankat -päävalmentaja:

– Marginaalit ovat pieniä ja tiukkoja pelejä tullaan näkemään. Molemmissa joukkueissa on taitoa ja normipelaajista poikkeavia yksilöitä. Viihdearvoa ei tule puuttumaan.

– Rankat Ankat on valmiina ja uskallamme heittäytyä peliin. Ei muuta kuin pallo keskelle!

Jonna Virkkunen, Rankat Ankat:

-Sarjasta tulee varmasti todella tasainen. ErVillä on paljon taitavia pelaajia ja hyvä fiilis voitetun pudotuspelikarsintasarjan jälkeen

-Paljon vauhtia ja taitoa luvassa. Kiva päästä vääntämään tuttuja vastaan. Onhan näitä pelejä jo pitkään odotettu!

-Meillä on todella hyvä fiilis joukkueessa! Tiukat ja kovat väännöt sijoitussarjassa auttoi valmistautumaan. Muutamat hyvät treenit, hiotaan viimeiset kuviot ja ollaan valmiita kauden parhaisiin peleihin.

Ville Turunen, EräViikingit-päävalmentaja:

– Kaudella Ankkoja vastaan on päästy ottelu ottelulta lähemmäksi ja koska olemme johdonmukaisesti panostaneet koko kauden silmällä pitäen kevään pelejä, uskon että näemme tasaisen sarjan ja voittaja voi ratketa hyvinkin pienellä marginaalilla.

– Pääsimme harjoittelemaan todellisia painepelejä jo pudotuspelikarsintasarjassa, joten uskon ettei homma siitä tule kiinni ja olemme jo hyvässä kevätiskussa. Askissa tullaan näkemään varmasti melkoista rytinää ja hyvää palyoffmeininkiä.

Maura Paajanen, EräViikingit:

– Ennustan tasaista ja fyysistä pudotuspelisarjaa. Ankat ovat hyvällä rutiinitasolla pelaava joukkue, mutta uskon pystyvämme horjuttamaan heidän peliä hyvän liikkeemme kautta. Uskon, että maalivahtipeli tulee olemaan isossa roolissa tässä sarjassa.

– Oma vireemme on nousujohteinen ja alla on tiukka karsintasarja, jonka saimme käännettyä voitoksi. Se toi meille itseluottamusta sekä kasvattavan kokemuksen, josta ammennamme voimaa ja uskoa tähän sarjaan.

PSS – Koovee

Jukka Kouvalainen, PSS-päävalmentaja:

– Tiukka sarja varmasti tulossa ja historiakin kertoo PSS-Koovee parin pelien olleen vuosien saatossa tiukkoja ja tunteikkaita.

– Joukkueen vire on hyvä ja puristamme sen erinomaiseksi ennen sarjan alkua. Joukkueen jatkosarjan pelit osoittivat, että pelillisesti ollaan edelleen aikataulussa ja nyt haetaan oikea tunnetila kauden tärkeimpiin peleihin.

Henna Uljua, PSS:

– Tästä tulee tahtojen taistelu, jonka voittaa se joukkue, joka on valmis laittamaan enemmän likoon. Kaksinkamppailut tulevat nousemaan isoon rooliin sekä viimeistelyn laadukkuus. Kooveeta vastaan on totuttu vääntämään junnuista asti kevään peleissä, joten tunnetta riittää ihan varmasti.

– Uskon että jokainen ottelupari tulee olemaan äärimmäisen tiukka ja pienet asiat ratkaisevat näissä peleissä. Runkosarjan tasaisuus osoitti, että nyt on käsillä todella tiukka playoff-kevät.

– On löydetty hyvä asenne pelaamiseen sijoitussarjan myötä. Tänä keväänä tullaan näkemään ennennäkemättömän vahva Pessi. On tehty paljon töitä erityisesti fysiikan eteen ja nyt lunastetaan palkinto siitä.

Kari Lehtisalo, Koovee-päävalmentaja:

– PSS on selvä ennakkosuosikki ottelusarjaan lähdettäessä, mutta me olemme valmiita haastaan heidän taitava joukkue. Uskon että meidän materiaalimme leveys ja henkisesti vahva ryhmä pystyy olemaan tosi ikävä vastus. Otteluissa kohtaa kaksi pelitavaltaan erilaista joukkuetta eikä tunnetta tule puuttumaan.

– Joukkueemme on karanteenissa karaistunut ja sisuuntunut. Meitä on koeteltu kauden aikana paljon, joten tällä hetkellä me olemme henkisesti kovempia kuin koskaan.

Ellinoora Huotari, Koovee

– Sarjasta on tulossa todella kova ja tasainen. On pelattu tosi tasaisia pelejä keskenään. Vastustajalla on kovia yksilöitä ja heidän puolustuksensa on tiivis. Uskon kuitenkin, että meidän nousujohteisella, taitavalla ja henkisesti vahvalla ryhmällä pystytään olemaan tosi ikävä vastus. Peleistä ei varmasti tunnetta ja asennetta puutu.

– Joukkue on sisuuntunut, yhtenäinen ja nousujohteinen. Meitä on pikkasen koeteltu kauden aikana, joten tällä hetkellä ollaan kovempia kuin koskaan.

FBC Loisto – Classic:

Matti Pienihäkkinen Loisto-päävalmentaja

– Runkosarjan neljästä pelistä neljässä on otettu tukkaan, joten haastajina lähdetään! Meidän joukkue on iskussa ja kiva lähteä 0-0 tilanteesta katsomaan, että miten Classic pelaa, kun tosipelit alkavat.

Clara Grönberg, FBC Loisto

– Varmasti tulee todella tiukka ja tasainen sarja. Kukaan meidän joukkueestamme ei varmaan tätä kyseistä vastustajaa erityisesti toivonut, koska Classic on ollut meille runkosarjan aikana ehdottomasti yksiä vaikeimpia vastustajia. Tämän myös tilastotkin osoittavat.

–  Veikkaan, että nähdään aika kovan latauksen pelejä, meidän puolellamme varmaan motivoi entistä enemmän, että ei olla onnistuttu tätä joukkuetta kertaakaan voittamaan tämän kauden aikana. Vastustajaa puolestaan varmasti motivoi myös se, että he haluavat jatkaa voittoputkeaan myös keväälle.

– Uskon, että meidän joukkueemme on kovassa vireessä, pelaajilla on ollut viimeisissä peleissä ja treeneissäkin tosi hyvä lataus ja meininki päällä. Tästä tulee todella mielenkiintoinen sarja!

Pekka Nieminen, Classic-päävalmentaja:

– Odottavaisin tunnelmin lähdetään playoff-taistoon. Toki pientä jännitystä on ajatellen, että antoiko Loisto meidän voittaa runkosarjassa joka kerta, jotta lähtisimme takki ja kengät auki ottelusarjaan?

Sanni Nieminen, Classic:

– FBC Loiston kausi on ollut satumainen tarina Cup-mestaruuksineen. Haastajia ollaan, mutta on saatu omaa peliä uomiin kevättä kohden ja luottavaisin mielin ottelusarjaan lähdetään.

Otteluohjelma:

SB-Pro – TPS

la 20.03.2021 17:00 SB-Pro – TPS Arkadia-halli
su 21.03.2021 18:30 TPS – SB-Pro Kupittaan ph
ke 24.03.2021 18:30 SB-Pro – TPS Arkadia-halli
la 27.03.2021 14:00 TPS – SB-Pro Kupittaan ph (tarvittaessa)
su 28.03.2021 17:00 SB-Pro – TPS Arkadia-halli (tarvittaessa)

SSRA – EräViikingit

la 20.03.2021 15:00 SSRA – EräViikingit Kastelli
su 21.03.2021 17:00 EräViikingit – SSRA Mosahalli
ke 24.03.2021 18:30 SSRA – EräViikingit Kastelli
la 27.03.2021 15:00 EräViikingit – SSRA Mosahalli (tarvittaessa)
su 28.03.2021 18:00 SSRA – EräViikingit Kastelli (tarvittaessa)

PSS – Koovee

la 20.03.2021 17:00 PSS – Koovee Porvoon SBH
su 21.03.2021 14:00 Koovee – PSS Ideapark
ke 24.03.2021 18:30 PSS – Koovee Porvoon SBH
la 27.03.2021 14:00 Koovee – PSS Ideapark (tarvittaessa)
su 28.03.2021 17:00 PSS – Koovee Porvoon SBH (tarvittaessa)

FBC Loisto – Classic

la 20.03.2021 18:30 FBC Loisto – Classic Kupittaan ph
su 21.03.2021 18:30 Classic – FBC Loisto Tampere Areena
ke 24.03.2021 18:30 FBC Loisto – Classic Kupittaan ph
la 27.03.2021 14:00 Classic – FBC Loisto Tampere Areena (tarvittaessa)
su 28.03.2021 14:00 FBC Loisto – Classic Kupittaan ph (tarvittaessa)

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli