F-liigan naisten ja miesten pudotuspelijoukkueet selvillä

Runkosarjan F-liigan naisten A-lohkossa pelanneet Koovee ja SSRA jatkavat kahdeksan parhaan joukkoon lyötyään pudotuspelikarsinnoissa B-lohkon haastajansa SaiPan ja Helsinki Unitedin voitoin 3-1. Lauantain neljänsissä kohtaamisissa Koovee kukisti SaiPan kotonaan 4-2 ja SSRA Helsinki Unitedin vieraissa 5-1. Voittajat varmistivat samalla paikkansa ensi kauden A-lohkossa.

Avausmaalin sai Tampereella SaiPa Hertta Härkösen kaukolaukauksen viuhuessa takakulmaan, mutta toisessa Saimi Lehto tasoitti, ja sen lopulla Koovee karkasi. Veera Vilenius sivalsi Kiia-Mari Avikaisen poikkisyötöstä tamperelaiset johtoon, ja erän viimeisellä minuutilla Mila Manninen kiihdytti Kalpana Tarvaisen pitkästä syötöstä maalille kiertämään vielä SaiPa-vahti Miia Maarasenkin ja nostamaan rystyltä 3-1. Päätöserän puolivälissä Avikainen laukoi ylivoimalla jo 4-1, ja SaiPa venyi enää Juuli Hakkaraisen Kooveen lahjoittamasta pallosta nostamaan kavennukseen.

Esa Takalon ottelukuviin

Kauden yllättäjä Helsinki United vei kotonaan vielä avauserän 1-0 Jasmin Paloniemen sen loppuun iskemällä maalilla, mutta toisessa SSRA käänsi pelin Sanni Uimarihuhdan ja Essi Ronkaisen onnistuttua maalinteossa. Ero pysyi yhdessä vielä melkein päätöserän puoliväliin, mutta sitten oululaiset menivät menojaan puolivälieriin Sanni UimarihuhdanAada Niemisen ja Katja Nättilän osumilla.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Naisten pudotuspelijoukkueet ovat siis PSS, TPS, EräViikingit, Classic, FBC Loisto, SB-Pro, SSRA ja Koovee.

OLS varmisti ensi kertaa kuuteen vuoteen paikan F-liigan miesten pudotuspeleissä, kun se kukisti tänään kotonaan EräViikingit 5-4. Samalla varmistui, että mestaruudesta pelataan toisena vuonna peräkkäin ilman helsinkiläistä joukkuetta. 

EräViikingit käväisi Mika Moilasen kahdella komealla maalilla 1–2-johdossa, mutta OLS:n Mika Hirsikorven kaksi ja Joni-Arttu Siepin yksi osuma toivat edun oululaisille. Ottelun viimeisellä kympillä vieraiden Tommi Rosendahl kavensi ylivoimalla ja syötti Joonatan Lindholmille tasoituksen, mutta tasatilanne ei EräViikingeille riittänyt. Pakkovoiton edessä ollut joukkue joutui hakemaan kolmea pistettä ilman maalivahtia, ja Aapo Rantaniemi sinetöi ratkaisun tyhjään verkkoon. OLS pelasi pudotuspeleissä viimeksi kaudella 2015-2016.

F-liigan miesten mestaruudesta pelaavat siis Classic, Nokian KrP, TPS, Happee, Oilers, Westend Indians, OLS ja SPV.

Kuvat: Esa Takalo ja Ari Arola

Jaa artikkeli