F-liigan miesten avausottelut jännitetään sunnuntaina

Miesten F-liigan kaikkien aikojen ensimmäiset ottelut pelataan sunnuntaina, ja tarjolla on heti täysi seitsemän ottelun kierros.

Avausillan ottelut ovat Classic–Welhot, Happee–Westend Indians, Oilers–Nurmon Jymy, OLS–Nokian KrP, SPV–LASB, Steelers–TPS ja Tiikerit–EräViikingit.

F-liigan sivuille

Runkosarjassa joukkueet kohtaavat kahdesti eli jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 26 ottelua. Runkosarjan jälkeen joukkueet sijoilta 1-8 jatkavat pudotuspeleihin. Runkosarjan viimeinen putoaa Divariin, ja joukkueet sijoilta 12-13 pelaavat paras viidestä -systeemillä putoamiskarsinnan, jonka hävinnyt karsii liigapaikasta Divarin finaalin hävinnyttä joukkuetta vastaan.

F-liigan joukkueet ovat

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
LASB, Lahti
Happee, Jyväskylä
Nokian KrP
Nurmon Jymy
Oilers, Espoo
OLS, Oulu
TPS, Turku
SPV, Seinäjoki
Steelers, Hämeenlinna
Tiikerit, Vantaa
Welhot, Kuopio
Westend Indians, Espoo

Lue myös Pääkalloennakko: Espoolaiskaksikko välierävireessä – onko ”kellarin kuninkuus” uusi mestaruustaisto?

Pudotuspeleissä valitaan vastustajat

Puolivälierissä runkosarjan voittaja valitsee vastustajansa sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista. Tämän jälkeen runkosarjan kakkonen valitsee jäljelle jääneistä kolmesta joukkueesta ja viimeisenä kolmas valitsee kahdesta valitsematta jääneestä vastustajansa. Runkosarjan neljäs kohtaa kolmelta edelliseltä valitsematta jääneen.

Puolivälierät, välierät sekä finaalit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä, eli ensimmäisenä neljä ottelua voittanut voittaa ottelusarjan. Välierissä ja finaaleissa otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan, paras vastaan heikoin ja niin edelleen Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Välierien hävinneet joukkueet ratkovat pronssimitalien kohtalot yksittäisessä pronssiottelussa.

Kelpo kattaus luvassa myös kotisohville

Historian ensimmäinen F-liigakausi näkyy tuhdisti Ruudussa, IS TV:ssä ja VeikkausTV:ssä. Keskitetyt tv-lähetykset tarjoavat F-liigasta monipuolisen paketin. Näitä lähetyksiä täydentävät seurojen omat fanikameralähetykset Ruudun kautta.

–  Lähetykset ovat tärkeä osa F-liigan brändin rakentamista. Uudesta kaudesta on tulossa herkullisen jännittävä. Se näkyy varmasti myös tv:n puolella, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen povaa.

Katso lähetyslista täältä

Kuva viime viikonlopun Super Cupista: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli