F-liiga starttaa tänään sekä naisten että miesten huippupeleillä

Uusi F-liigakausi alkaa tänään perjantaina, kun sekä miesten että naisten sarjat käynnistyvät. Viikonloppuna pelataan jo iso kattaus pelejä, joten ajattelimme nostella hieman lähtökohtia ja tärppejä alkavalta kaudelta.

Miesten sarjassa pelattiin jo viime kaudella 12 joukkueen sarjalla, nyt naisissa pelataan myös uudistetussa 12 joukkueen sarjassa. Naisten sarjakauteen oman mausteensa tuovat myös loppuvuodesta pelattavat MM-kisat Singaporessa – kotimaan kentille on palannut täksi kaudeksi palannut mukava määrä kokeneita maajoukkuetason paluumuuttajia.

Miesten puolella viime kevään F-liiga Draft näkyy mukavalla tavalla jo joukkueiden kokoonpanoissa: tämän kauden liiga on kansainvälisempi kuin koskaan aiemmin. Ensi kaudella F-liiga Draft lanseerataan puolestaan naisille.

Tärppejä runkosarjasta:

SPV hakee yleisöennätystä hallitsevaa mestaria vastaan. F-liigakausi alkaa SPV:n osalta ryminällä, kun seura vie avauspelinsä hallitsevaa mestaria TPS:ää vastaan IKH Areenalle Kauhajoelle. Seuralla on tavoitteet korkealla: tyylikkäällä areenalla on tarkoitus tehdä seuran uusi yleisöennätys. Seuran tämän hetken ennätys on 1818 katsojaa.

Naisissa heti kuumat paikalliskahinat. Myös naisten sarjat alkavat sekä Tampereella että Turussa kuumalla paikallisottelulla. Hallitseva mestari saa Turussa vastaansa vahvistuneen FBC Loiston sekä viime kaudella hopeaa ottanut Classic puolestaan Tampereella niin ikään isosti vahvistuneen Kooveen.

Useampi kuuma peli isompiin puitteisiin. Syksyllä tarjoillaan myös muuten isompi jäähalliottelu. Viime keväänä yli 5100 katsojaa Hakametsään vetänyt Nokian KrP palaa tuttuun paikkaan, kun se kohtaa Classicin 24. marraskuuta ja SPV:n 25. marraskuuta. Jymy vie ensimmäisen paikallispelinsä SPV:tä vastaan Seinäjoki Areenalle 29.9. Tämän ohella Oilers ja Indians iskevät yhteen 15.12. Metro Arenalla.

Kaikki runkosarjan pelit löydät täältä:

Miesten sarja:
https://tulospalvelu.fliiga.com/matches

Naisten sarja:
https://tulospalvelu.fliiga.com/category/384!sb2023/group/1/fixtures

Mistä ottelut näkyvät?

Kaikki ottelut näkyvät Suomessa Ruudun kautta. Tämän ohella kerran kuukaudessa lähetetään yksi ottelu vapaalla kanavilla (JIM tai Nelonen).

Syksyn studiopelit löydät täältä:
https://fliiga.com/fi/paivittyva-lista-f-liigan-tv-pelit/

Ulkomailla pelejä voi seurata FLIIGATV:stä.

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli