Euro Floorball Touriin myydään taas seuralippuja – SC Urbans lähtee katsomaan pelejä koko seuran vahvuudella

Janakkalalainen SC Urbans lähtee katsomaan Hämeenlinnan pelejä jopa 110 hengen porukalla. Mukana on porukkaa 3-4 ikäkausijoukkueesta.

Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin välinen miesten ja alle 19-vuotiaiden poikien Euro Floorball Tour – Floorball Roadshow -maajoukkueturnaus pelataan kolmostien varrella 8.-10.11.2019. Salibandyliiton jäsenseuroilla on ollut viime vuosina mahdollisuus varata seurojen ennakkolipunmyynnin kautta lippuja erikoishinnoin kotimaassa pelattuihin maajoukkueturnauksiin. Seurojen ennakkolipunmyyntiä toteutetaan myös syksyllä Hämeenlinnassa, Tampereella ja Vantaalla pelattavan EFT-turnauksen osalta.

Tavoitteena seurojen suuntaan tapahtuneessa maajoukkuetapahtumien markkinoinnissa on ollut lajiyhteisön kerääminen yhä tiiviimmin salibandykulttuurimme lippulaivojen eli maajoukkueiden taakse. Maajoukkuepeleihin osallistumisesta aiheutuu yksittäiselle katsojalle erilaisia kustannuksia muun muassa pääsylippujen ja matkakustannusten muodossa. Näin seuralipunmyynnin tarkoituksena on myös madaltaa osallistumiskynnystä etenkin nuorempien harrastajien näkökulmasta. Heille salibandymaailman tähtien ja esikuvien näkeminen on kenties tärkeintä.

Yksi EFT-turnauksen seuralipunmyyntiä tänä syksynä hyödyntäneistä seuroista on janakkalalainen SC Urbans. Vieruskuntaan Hämeenlinnaan Urbans on lähdössä katsomaan pelejä jopa poikkeuksellisen suurella 110 hengen joukolla. Seuran puheenjohtaja Marko Ruuskasen mukaan keskeisimpänä syynä siihen, miksi peliin haluttiin lähteä näin suurella porukalla, on elämysten tarjoaminen koko perheelle:

– Meillä luotiin hiljattain toiminnalle strategia, jonka mukaan haluamme tarjota harrastamisen mahdollisuuksia kaiken ikäisille. Etenkin perheen harrastaminen yhdessä on sellainen asia, jota haluamme edistää toiminnallamme. Esimerkiksi EFT-pelit Hämeenlinnassa kuuluvat juuri näihin koko perheen aktiviteetteihin salibandyn parissa. Seuralipputarjouksen ansiosta pystyimme madaltamaan EFT-peleihin lähtemisen kynnystä perheille.

Mukaan lähtevässä joukossa on Ruuskasen mukaan junioreita 3-4-ikäluokasta. Suurin osa on ottanut vanhempansa mukaan, eli joukko koostuu enimmäkseen junioreista ja näiden vanhemmista.

– Itse asiassa melkein kaikilla taitaa olla vähintään jompikumpi vanhemmista mukana, Ruuskanen kertoo.

SC Urbans on Janakkalassa merkittävä liikuttaja. 400 jäsenen salibandyn erikoisseuralla on aikuisten kilpailutoiminnan lisäksi junioritoimintaa sekä tytöissä että pojissa. Kilpailutoiminnan lisäksi seura tarjoaa myös paljon erilaista matalan kynnyksen toimintaa. Urbans pyörittää Ruuskasen mukaan muun muassa noin sataa lähialueen lasta liikuttavaa kerhotoimintaa, jossa ei pelata pelkästään salibandya, vaan opetellaan myös erilaisia perustavaa laatua olevia liikuntataitoja monipuolisesti.

Toiseksi tärkeäksi syyksi EFT-peleihin lähdölle seuran porukalla Ruuskanen luetteleekin alueellisuuden:

– Jos meidän lähialueella järjestetään kansainvälisesti merkittävä salibandytapahtuma, haluamme totta kai seurana olla mukana. Tässä tapauksessa pelien todella läheinen sijainti helpotti myös näin suuren massan liikkeelle saantia totta kai.

Maajoukkuetapahtumia järjestävä Salibandyliitto on tarjonnut jäsenseuroilleen mahdollisuuden edullisempien seuralippujen hankintaan aiemmissakin tapahtumissaan, kuten Superfinaaleissa, Champions Cupissa ja maaotteluissa. Ruuskasen mielestä seuralipunmyynti on edustanut hyvää kädenojennusta liitolta seurojen suuntaan:

– Todella hyvä systeemi mielestäni. Kyllähän se meidän kaikkien yhteinen tavoite on, että katsomot saataisiin varsinkin maajoukkuepeleissä täyteen. Toivottavasti käytäntö jatkuu ja myös MM-kisoihin on tarjolla lippupaketteja seuroille.

Viimeiseksi syyksi Urbansin osallistumiseen EFT-turnaukseen Ruuskanen esittää yhteisöllisyyden. Hänen mielestään urheilun katsominen yhdessä paikan päällä pesee mennen tullen yksin katselun.

– Porukalla on helpompi kannustaa ja tunnelma nousee peleissä helpommin, kun katsomossa on yhtenäisiä porukoita. Urheilun yksin katsominen on erilaista. Silloin osallistuu harvoin tunnelman nostattamiseen, Ruuskanen miettii.

Näin tilaat seuralippuja

Voit Salibandyliittoon kuuluvan urheiluseuran edustajana tilata seuralippuja Euro Floorball Touriin tästä linkistä.

Lippujen käyttöä ei ole rajoitettu, vaan niitä voivat käyttää seuran jäsenten lisäksi esimerkiksi kaverit ja perheenjäsenet. Tilauslomake on auki 5.11. asti, eli teethän tilauksesi ajoissa!

Euro Floorball Tour on salibandyn menestyneimpien maiden, Suomen, Ruotsin, Sveitsin ja Tshekin välinen, kerran vuodessa pelattava kolmipäiväinen turnaus. Turnauksessa kukin joukkue kohtaa toisensa kertaalleen.

Marraskuun turnaukseen Suomessa osallistuvat miesten maajoukkueiden lisäksi alle 19-vuotiaden poikien maajoukkueet. Turnauksen otteluita pelataan Hämeenlinnassa Elenia-Areenalla perjantaina 8.11., Tampere-Areenalla lauantaina 9.11. sekä Vantaan Energia Areenalla sunnuntaina 10.11.

Turnaus on viimeinen kerta, kun Suomen miesten maajoukkue pelaa kotikentällään ennen MM-kotikisoja joulukuussa 2020.

Lue lisää ja katso otteluohjelma: www.salibandy.fi/eft2019.

Jaa artikkeli