Et ole yksin -juttusarja alkaa: ”Salibandy on ollut mun pelastus”

Et ole yksin -juttusarjan ensimmäisessä jaksossa Gabriel Airaksinen kertoo videolla oman tarinansa.

Kovan lapsuuden ja nuoruuden kokenut ”Gabu” kertoo salibandyharrastuksen olleen ratkaisevassa roolissa hänen selviytymisessään vaikeiden hetkien keskellä.

– Salibandy on tuonut mulle tunteita, joita en oikeastaan ikinä kotona saanut. Kun tekee maalin, niin se onnistumisen tunne. Jes, mä oon hyvä jossain, Gabriel kuvaa tunteitaan.

Sittemmin salibandy on vallannut isomman osan hänen elämästään. Nykyään Gabriel valmentaa, toimii erotuomarina ja tekee freelancerina juontajakeikkoja salibandyotteluissa. Hän on myös Salibandyliiton määräaikainen erotuomarikoordinaattori.

– Mä voin ehdottomasti sanoa, että salibandy on ollut mun pelastus, Gabriel summaa lajin merkityksen ja sen parissa tapahtuvan toimintansa elämässään.

Salibandyliitto tuottaa syksyn ja alkuvuoden aikana juttusarjan, jossa eri henkilöt kertovat tarinansa ja kuinka vaikeuksista voi selviytyä voittajana.

Mistä on kyse?

Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti.

Et ole yksin -palvelu tarjoaa ilmaista tukea puhelimessa ja chatissa.

Salibandyliitto on mukana Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -yhteishankkeessa, jossa tarjotaan urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Tutkimusten ja selvitysten mukaan kiusaamista, häirintää ja väkivaltaa esiintyy urheilussa kaikissa lajeissa ja kaikilla tasoilla. Urheiluharrastus on kolmanneksi yleisin paikka kiusaamiselle koulun ja netin jälkeen.

– Tärkeässä roolissa kiusaamiseen liittyvien asioiden käsittelyssä ovat seurat, joissa harrastaminen tapahtuu. Seuratoimijoiden valmiudet käsitellä näitä tapauksia voivat kuitenkin vaihdella, vaikka halua olisikin, toteaa Et ole yksin -hankkeen ohjausryhmään kuuluva Salibandyliiton seurakehittäjä Elina Anttonen.

Salibandyliitto on laatinut toimintaohjeet epäasiallisen käytöksen ja häirinnän ennaltaehkäisyyn ja käsittelyyn. Löydät materiaalin tältä sivulta.

Lue myös:
Et ole yksin -hanke jalkautuu urheiluseuroihin – tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa kampanjalle
Väestöliiton Et ole yksin -palvelu

Videon toteutus ja edit: Panu Kotilainen

Jaa artikkeli