Espoossa juhlitaan A-poikien mestaruutta 16 vuoden tauon jälkeen

Espoon Oilersin A-pojat eivät jättäneet käyttämättä toista mahdollisuutta voittaa salibandyn Suomen mestaruutta . Loppuottelusarjan vastustaja SPV oli hakenut keskiviikkona ”ryöstön” Espoosta, mutta tuo ottelu kuitattiin nyt korkojen kera.

SPV nöyrtyi kotihallissaan maalein 2–9 ottelussa, jota voi pitää omalla laillaan esinäytöksenä miesten pronssiottelulle. Se pelataan samojen seurojen kesken niin ikään Seinäjoella.

– Tähän mestaruuteen kulminoituu pitkäjänteinen työnteko, Oilersin A-poikien valmentaja Aleksi Lammi sanoi.

Katso Juha Käenmäen kuvat ratkaisevasta finaalista.

Hän laskeskeli projektin mitaksi kolmisen vuotta. Samalla 1999–2000 syntyneiden pelaajien rungolla saavutettiin myös kaksi B-poikien SM-hopeaa, mutta kirkkain palkinto tuli vasta nyt.
– Tämä ei ollut mikään yhden ottelun tai edes yhden kauden suonenveto, Lammi totesi.

Oilers oli neljännessä loppuottelussa selvästi parempi joukkue. Vaikka SPV teki avausmaalin, meni Oilers johtoon jo ensimmäisen erän viime hetkillä ja karkasi kunnolla toisessa, kun Toni Rintala nakutti neljä osumaa reilussa 13 minuutissa.
– Eka erä oli vähän hurlumheitä, mutta toisessa pystyimme parantamaan ja pitämään SPV:n pois maalipaikoilta. Käänsimme itse peliä terävästi. Sama ralli jatkui kolmannessa erässä”, Lammi kertasi.

Viime kesänä Oilersin miesten liigajoukkueeseen muualta siirtyneet ”superjunnut” Justus Kainulainen, Heikki Iiskola ja Antti Suomela eivät pelanneet lauantaina, vaikka aiemmissa loppuotteluissa he olivat kaukalossa.
– Se kertoo meidän joukkueemme yhtenäisyydestä ja leveydestä. Onnistuimme nimenomaan joukkueena, eikä ole väliä, ketkä siellä pelaavat,

Tähtikolmikon lepuutukseen oli hyvä syy, sillä he lienevät mukana sunnuntaina miesten pronssiottelussa. Lammi on mukana myös miesten joukkueen valmennuksessa, joten hän jäi muutaman pelaajan kanssa kaupunkiin sunnuntain koitosta varten. Espooseen saattaa olla tuliaisina kaksi SM-mitalia.
– Mahtava viikonloppu Seinäjoella on menossa. Meillä on paljon juniori-ikäisiä miesten joukkueessa ja tiivistä yhteistyötä tehdään, Lammi sanoi.

Oilers voitti edellisen kerran A-poikien Suomen mestaruuden kauden 2002–03 päätteeksi, joten paljon on autoja Länsiväylällä liikkunut sen jälkeen. Kaikki ikäluokatkin huomioiden Oilersin edellisistä juhlista oli kulunut lähes vuosikymmen.

Oilers juhlii A-poikien Suomen mestaruutta
Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli