Espoon Suuressa Derbyviikonlopussa U19:n viimeiset ottelut ennen MM-kisoja

Espoon Suuri Derbyviikonloppu on harvinainen tilaisuus päästä näkemään, miten U19-ikäluokan kansainväliset pelit eroavat kotimaan sarjoista.

Salibandymaaottelut kotiyleisön edessä Suomessa ovat harvinaista herkkua, ja U19-joukkueemme tarjoilee niitä Espoon Suuressa Derbyviikonlopussa vielä kaksin kappalein. Suomen ja Ruotsin nuorten kohtaamiset perjantaina 1.2. ja lauantaina 2.2. ovat viimeiset nuorten maaottelut ennen toukokuussa Kanadan Halifaxissa pelattavia ikäluokan MM-kisoja.

– On hieno juttu päästä pelaamaan maaotteluita kotiyleisön edessä ja vielä jäähalliympäristössä, U19-joukkueen päävalmentaja Atte Juuti nautiskelee.
– Osa pelaajista on jo päässytkin pelaamaan miesten joukkueissa isoille areenoille, mutta monille tämä on uutta ja meille hyvää valmistautumista kisoihin. Erityisesti lämmittää myös Ruudun ja liiton yhteistyö, kun nyt myös nuorten ottelut näytetään suorina.
44514814915_0460897579_o.jpgNuorten salibandy kiinnostaa aina, ja Atte Juuti toivookin mahdollisimman monen saapuvan paikan päälle katsomaan, miten ikäluokan maailman huipulla pelataan.
– Kansainvälinen salibandy on tempoltaan ja vauhdiltaan niin erilaista kuin vaikka A:n SM-sarjassa tai miesten Divarissa, että sitä ei näkemättä välttämättä edes tajua. Toivottavasti perjantaina ovat paikalla ainakin kaikki Etelä-Suomen juniorisalibandysta kiinnostuneet ja viimeistään lauantaina koko Suomesta. Harvinaista herkkua on tarjolla, kun nähtävinä ovat sekä U19 että miesten maajoukkue ja vielä vastassa vastustajista paras eli Ruotsi.

Suomen U19-joukkue kokoontuu tiistaina Eerikkilään valmistautumaan tapahtumaan.
– Pari päivää ehditään harjoitella ja katsoa videoita, päävalmentaja laskee.
– Valmentajat ovat peranneet tarkasti läpi syksyn EFT-turnauksineen ja Latvia-maaotteluineen, ja nyt käydään poikien kanssa jumppaamaan pelaamista ja omaa pelillistä ideologiaa.
Helmikuun viikonloppu onkin U19-joukkueen viimeinen kokoontuminen ennen kevään MM-valmistautumista.
– Vappuaattona sitten kokoonnutaan Eerikkilään viimeistelyleirille, ja perjantaina kolmas viidettä on lähtö kohti Halifaxia.

Kolme ja puoli kuukautta ennen nuorten MM-kisoja miettii epäilemättä yksi ja toinen mahdollisuuksiaan lopulliseen joukkueeseen.
– Vaikkei nyt olisikaan mukana, se ei tarkoita, ettei olisi mahdollisuuksia kisoihin, päävalmentaja Juuti heti alleviivaa.
– Pelaajatarkkailu jatkuu edelleen pitkin kevättä, ja myös tämän ryhmän ulkopuolelta on edelleen mahdollisuudet mukaan. Totta kai myös nämä Ruotsin kohtaamiset ovat merkittävä näyttöpaikka, kun katsotaan, missä tällä hetkellä mennään.

Suomen  joukkue Ruotsia vastaan

30529162897_bf5e942927_o.jpgSuomella on alla vakuuttavat nuorten maailmanmestaruudet 2015 Helsingborgista ja 2017 Växjöstä. Niistä ei kuitenkaan saa mitään mukaansa seuraaviin kisoihin, ja tulosten valossa asetelma onkin muuttunut. Viime kisojen jälkeen Suomen U19 on pelannut kahdeksan nuorten maaottelua sekä kohdannut kahdesti Latvian miehet, ja selvät voitot on kirjattu vain kahdesti Sveitsiä ja kerran Tshekkiä vastaan. Växjön MM-finaalissa kaadettua Ruotsia vastaan Suomella on tältä periodilta yksi tasapeli ja kolme tappiota, viimeksi syksyn EFT-turnauksessa peräti lukemin 4-10.
– Silloin oli pitkän tapahtuman lopuksi henkinen ja fyysinen polttoaine aika lopussa, ja Ruotsi karkasi toisessa erässä ylivoimamaaleilla, Atte Juuti muistaa.
– Mutta taitavia poikia on Ruotsilla jos kohta meilläkin. Hyvin pitää pelata, jos mielii pärjätä. Jos jollain on edellisten kisojen pohjalta ollut vääriä luuloja niin eivätköhän ne karisseet viimeistään tuossa EFT-tappiossa. Tosissaan joudutaan pelaamaan sekä Ruotsia että myös Sveitsiä ja Tshekkiäkin vastaan. Kuten [U19-maajoukkueen edellinen päävalmentaja] Heikki Luukkonen aikanaan sanoi, nuorissa ei oikein voi puhua maailmanmestaruuden puolustamisesta, kun kisoihin tullaan aina uusilla ikäluokilla ja pelaajilla.

Espoon otteluihin tavoitteet ovat selvät: Hioa omaa peliä edelleen kuosiin, nähdä, missä tällä hetkellä mennään ja kaataa Ruotsi.
– Pyritään lähtemään voittamaan pelejä, ja oman pelillisen ajatuksen pitää mennä taas pari napsua eteenpäin. Valitsimme mukaan 23 pelaajan ryhmän ja annamme totta kai kaikille pelaajille näyttöpaikkoja eli molemmat ottelut pelataan hiukan eri kokoonpanoilla. Jotkut huilaavat ensimmäisen ja jotkut toisen pelin.

Myös pitkän tähtäimen tekeminen ja iso kuva ovat maajoukkuevalmentajilla koko ajan mielessä.
– Tehdään tätä oman jutun kautta ja pyritään koko ajan auttamaan uusia pelaajia aikuisten kansainväliselle tasolle yhdessä U23-valmennuksen kanssa, Atte Juuti muistuttaa.

Lue myös:

Ruutu näyttää ensi kertaa salibandymaaotteluita Espoon maaottelutapahtumasta

Salibandyliigan huippuottelu ja maailman parhaat maajoukkueet kahden viikon kuluttua Espoossa 

Derbyviikonlopun otteluohjelma:

Pe 1.2.2019

15:30 Ovet ja lipunmyynti avautuvat
16:15 Suomi U19 – Ruotsi U19
19:00 Oilers – Westend Indians (Salibandyliiga)

La 2.2.2019

12:00 Ovet avautuvat
13:00 Suomi U19 – Ruotsi U19
16:00 Suomi – Ruotsi miehet

Maajoukkueidemme toiveena on saada kaikki kannustajat rekisteröitymään fanirekisteriin, jonka kautta on luvassa ekstraetuja jo helmikuun derbyviikonloppuun (tarjous lähetetään 28.1.). Fanirekisteriin liittymällä fani saa jatkossa uutisia, etuja ja tarjouksia, joita ei muille ole tarjolla. Helmikuun Derbyviikonlopun pääsylipputarjouksen lisäksi ensi vuonna on tarjolla mm. etuosto-oikeus MM-kotikisojen pääsylippuihin sekä tarjouksia syyskuun naisten maaotteluihin sekä marraskuun miesten ja poikien Euro Floorball Tourin matseihin.

Fanirekisteriin voi liittyä osoitteessa salibandy.fi/faniksi

Muista myös nämä faneille tärkeät osoitteet:

Fanien FB-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/1813917872244208/ 
FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2194241840587344/

Tapahtumasivuille http://salibandy.fi/derbyviikonloppu

Kahden päivän liput ja lauantain 2.2. liput myydään osoitteessa lippu.fi/salibandy.

Perjantain liput myydään ennakkoon Oilersin kautta.

Päiväliput, perjantai 1.2.

Aikuinen 15 EUR
Lapset ja alennusryhmät 10 EUR
Pyörätuoli 10 EUR

Päiväliput, lauantai 2.2.

Sivukatsomot:
Aikuinen 29 EUR 
Lapset ja alennusryhmät 16 EUR
Pyörätuoli 16 EUR

Pääty- ja yläkatsomot:
Aikuinen 23 EUR
Lapset ja alennusryhmät 12 EUR
Pyörätuoli 12 EUR

Perhelippu (4 henkilöä, max. 2 aikuista) 50 EUR
Ryhmälippu (aikuinen) 20€/kpl (min. 5 henkilöä)

OSTA LIPUT

Turnausliput (molemmat ottelupäivät, kaikki ottelut)

Sivukatsomot:
Aikuinen 38 EUR
Lapset ja alennusryhmät 21 EUR
Pyörätuoli 21 EUR

Pääty- ja yläkatsomot:
Aikuinen 29,50 EUR
Lapsetja alennusryhmät 18 EUR
Pyörätuoli 18 EUR

OSTA LIPUT

* Hinnat sisältävät palvelumaksut
* Lasten ikäraja 4-15 -vuotta.
* Alennusryhmälippuun oikeuttavat opiskelija-, eläkeläis- ja varusmiestodistukset
* Pyörätuolikatsojan avustaja maksutta sisään saattajalipulla
* Yläkatsomot avataan myyntiin tapahtumajärjestäjän erillisilmoituksesta
* Perjantain tapahtumassa numeroimattomat paikat, lauantaina numeroimattomat paikat, erittely sivukatsomoihin ja päätykatsomoon (yläkertaan pääsykatsomon hinta, jos yläkerta avataan)

helmiderby_700.jpg

Jaa artikkeli