Espoon derby: 2823 katsojaa todisti Oilersin voittoa Westend Indiansista

Oilers ja Westend Indians tarjoilivat Espoon Areenan yleisölle todella viihdyttävän illan.

Espoon Suuren Derbyviikonlopun avauspäivä huipentui Oilersin ja Westend Indiansin kaupungin herruudesta käymään mittelöön, jossa Oilers löi 2 823 katsojan edessä Indiansin 8-5.

Illan kotijoukkue näytti hienokseltaan hallitsevan avauserää, tauolle lähti 2–1-johtoasemassa Indians. Se kuittasi ensin erän lopussa Oilersin Justus Kainulaisen avausosuman Alexander Hoffströmin osumalla ja nousi vielä edelle vain seitsemän sekuntia ennen summeria Tuomas Harjulan jatkettua Aaro Astalan poikkisyötön verkkoon.

Toisessa erässä oli Oilersin vuoro kiriä edelle kahdella pelin puolivälin molemmin puolin syntyneellä osumalla. Sylvester Raikamo nosti keskialueen pallonriiston jälkeen tasoituksen, ja Öljymiesten johtomaali oli osoitus lajin nopeudesta. Oilers-vahti Joonas Kaltiainen venytti ensin haamutorjunnan Indiansin tuhannen euron tekopaikkaan, ja seuranneesta vastahyökkäyksestä Alexander Nyman nosti Oilersin johtoon.

Westend Indiansin Valtteri Kainulainen tasoitti vielä kolmannen erän alkuun, mutta sitten Oilers karkasi. Antti Suomela laukoi ylivoimalla 4-3 ja syötti perään Justus Kainulaisen iskemään eron jo kahteen. Indiansin Aaro Astalan 5–4-maalin jälkeen vierasjoukkueella oli mahdollisuus tulla rinnalle ylivoimalla, mutta Oilers-vahti Joonas Kaltiainen ehti jokaiseen palloon. Onni Piiparisen onnekkaastikin pomputtamassa Öljymiesten kuudennessa oli jo ratkaisun makua, ja Heikki Iiskola sekä Riku Holopainen lakaisivat vielä pallon mieheen tyhjään Indians -verkkoon.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Ottelun maalikooste

Oilersin Justus Kainulaisen haastattelu

Westend Indiansin Aaro Astalan haastattelu

Oilersin pelaajien nimikirjoitukset kävivät ottelun jälkeen kuin kuumille kiville

Kuva: Juhani Järvenpää