Espoolaiset töykeitä juhlavieraita, Tiikerit voittoputkessa

Westend Indians, Nokian KrP ja Tiikerit olivat Salibandyliigan vuoden 2019 viimeiset voittajat. Naisten Cupfinalisteiksi varmistuivat PSS ja SB-Pro.

Salibandyliigan vuoden 2019 viimeiset ottelut pelattiin tänään Seinäjoella, Jyväskylässä ja Vantaalla, joissa Westend Indians, Nokian KrP ja Tiikerit lähtivät kentältä voittajina.

Seinäjoella Westend Indians oli SPV:n 25-vuotisjuhlaottelussa epäkohtelias vieras kaadettuaan otteluun kanssaan tasapisteissä lähteneet Peliveljet peräti 10-1. Seinäjoki Areenalle saapuneen 1 365-päisen juhlaväen kahvit karkasivat väärään kurkkuun heti avauserässä, jonka espoolaiset vieraat veivät 5-0. Toinen erä väännettiin tasalukemiin, mutta kolmannessa Indians tunki isäntien verkkoon vielä neljä palloa, joista yhden ylivoimalla ja kaksi tyhjiin. Eero Harjula laukoi Indiansin maaleista kolme, 16-vuotias Samuli Junnila puolestaan teki liigauransa ensimmäiset kaksi ja kirjautti vielä päälle syöttöpisteen.

Nokian KrP palasi EräViikinkien ohi sarjakakkoseksi kaataessaan vieraissa Happeen 4-3. Nokialaiset karkasivat toisen erän lopulla tappioasemasta 3–1-johtoon Mikko Laakson kahdella sekä Joona Rantalan yhdellä maalilla, ja kuusi minuuttia ennen ottelun loppua Simo Paulaharju iski alivoimalla tilanteeksi jo 1-4. Happeen Iiro Lankinen ehti vielä syöttää Tuomas Rautiaisen kavennuksen ja nostaa itse isännät maalin päähän, mutta tasoitukseen ei aika enää riittänyt.

Eilen LASB:n kaatanut nousija Tiikerit nappasi ensi kertaa historiassaan toisen perättäisen liigavoiton lyödessään kotonaan OLS:n komeasti 9-4. Oululaiset nousivat vielä toisen erän viimeisellä sekunnilla tilanteeseen 4-3. mutta päätösjaksolla Tiikerit meni menojaan latoen viisi maalia lisää. Junioritähti Joakim Lund oli illan mies tehoilla 3+2, konkari Tomi Palin säesti viereltä saldolla 2+2.

Salibandyliiga jatkuu kolmas tammikuuta ottelulla Happee–TPS.

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa kohtaavat viime kevään liigafinalistit PSS ja SB-Pro. Hallitseva cupmestari PSS varmisti paikkansa jo eilen, ja tämän päivän välierässä SB-Pro kaatoi Classicin 2-1. Pron maalit syntyivät avauserän lopussa vain 14 sekunnin välein Elina Kujalan ja Ina Lemisen mailoista. MM-mitalisti Alisa Pöllänen kavensi kolmannessa 15 minuutin erässä, mutta SB-Pro piti johtonsa loppuun saakka.

Suomen Cupin finaalit pelataan kahdeksas helmikuuta Tallinnassa.

Arkistokuva: Jarmo Koskela