Eskariviikko liikutti lähes 20 000 eskarilaista ympäri Suomen - viikon teemana liikenneturvallisuus

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jonka tavoite on tarjota innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja järjestää toimintaa. Säbäkipinän Eskariviikko järjestettiin viime viikolla maanantaista perjantaihin ja se liikutti lähes 20 000 lasta ympäri Suomen.

Säbäkipinän Eskariviikko aloitti kouluvuoden yhdessä uusien eskarilaisten kanssa. Tavoitteena on saada turvallinen startti koulutielle, sekä kannustaa liikunnan iloon ja monipuolisuuteen. Säbäkipinän toiminnan keskiössä on, että liikkumisen tulee olla hauskaa ja se kuuluu kaikille. Eskariviikon materiaalipaketti piti sisällään muun muassa starttipaketin, liikuntakortit, tehtävävihon, ottelupassit sekä muun muassa Kamuxin heijastinliivit.

Eskariviikon teemana oli liikenneturvallisuus, jota materiaalit sekä Kamuxin heijastinliivit tukivat. Huomiovärillä varusteltu heijastinliivi onkin tärkeä osa eskarilaistan koulumatkoja syksyn pimenevissä aamuissa ja illoissa. Lue Kamuxin artikkeli yhteistyöstä.

Materiaalit ovat käytettävissä myös viikon jälkeen, joten halutessaan luokka voi viettää Eskariviikkoa myös heille sopivana ajankohtana. Vuoden toinen Säbäkipinän Eskariviikko järjestetään tammikuussa 22.-26.1.2024, johon avataan myöhemmin tänä vuonna ilmoittautuminen. Ilmoittautuminen ja materiaalit ovat kaikille eskariluokille maksuttomia.

Tunnelmia Säbäkipinän Eskariviikosta sosiaalisessa mediassa:

Huittisissa vietettiin Eskariviikkoa. Kuva sbsrupu Instagram-tililtä.
Huittisissa vietettiin Eskariviikkoa. Kuva sbsrupu Instagram-tililtä.
Kirkkonummella vietettiin Eskariviikkoa. Kuva kirkkonummirangers1992 Instagram-tililtä.
Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli