Eskarisäbähanke sai 140 esikoululaista liikkeelle Ilmajoella

Eskarisäbän tavoitteena on mahdollistaa salibandyn harrastaminen jo ennen kouluikää.

Mikko Helanen, Salibandyliiton Pohjanmaan aluevastaava, viheltää pilliinsä ja viidenkymmenen 6-vuotiaan liike lakkaa Ilmajoki-hallin parketilla kuin seinään.

– Olisivatpa omat valmennettavat myös näin tottelevaisia, toteaa Mikko. Näin alkoi Salibandyliiton ja Ilmajoen Salibandyseuran Eskarisäbä-tapahtuma.

Eskarisäbän tavoitteena on mahdollistaa salibandyn harrastaminen jo ennen kouluikää. Eskarisäbän toteuttavat seurat tarjoavat Eskarisäbä-kerhoja alle kouluikäisiälle. Eskarisäbähanke on valtakunnallinen ja Ilmajoen tapahtuma oli ensimmäinen. Kevään aikana tapahtumia on ympäri Suomen. Eskarisäbätapahtuman toteuttaa paikallinen seura ja Salibandyliitto tukee sitä muun muassa varustepaketein ja jaettavin materiaalein.

Ilmajoen Eskarisäbäpäivässä tutustuttiin lajin alkeisiin tekniikkradalla, temppuiltiin koordinaatiota kehittävällä radalla ja tietenkin pelattiin ihan oikeasti salibandya kaukalossa. Innokkaimmat pääsivät kokeilemaan myös maalivahdin paikkaa.

Se tunne, kun hyppäät laidan yli askiin

– Minulla meni kylmät väreet, kun ajattelin, että suurimmalle osalle näistä lapsista tämä on ensimmäinen kerta, kun he hyppäävät ”laidan” yli, totesi Vilma Kosonen, yksi päivän ohjaajista, kun ensimmäiset lapset aamusta kirmasivat parketille. Vilma on pelannut salibandya lähes koko ikänsä ja loikannut askiin tuhansia kertoja. Häne pelaa tällä hetkellä ISB:n naisten edustusjoukkueessa.

Lapsista tätä ensiloikkaa ei välttämättä huomannut, sillä sen verran sujuvaa ja innokasta peli oli kaikilla. Joku lapsista totesikin, että olen minä ennenkin sählyä pelannut, mutta bussimatka tänne ole ensimmäinen. Ikimuistoisia ja mahtavia elämyksiä tarjonnut päivä sujui hienosti ja järjestelyt sujuivat kaikilta osin hyvin. Poislähdön koittaessa, takaisin yksikköön lähti hikisiä ja punaposkisia lapsia hymy huulilla – toivottavasti salibandykärpäsen puremana.

Teksti: Antti Ålander
Kuva: Mikko Helanen

Jaa artikkeli