ErVi kiinni kotiedussa, SalBa sössi, Welhot säilymässä

EräViikingit ja SB Welhot nappasivat perjantaina tärkeät voitot samalla kun SalBa sössi omansa.

EräViikingit tarttui lujasti Salibandyliigan pudotuspelien kotietuun kaataessaan vieraissa Westend Indiansin 7-6. Perjantain muissa otteluissa TPS löi kotonaan SalBan 5-4 ja SB Welhot vieraissa Kooveen 5-2.

Espoossa Westend Indians nousi kahdesti kahden maalin takaa tasoihin ja kolmannessa erässä vielä Eetu Nykäsen maalilla johtoon. EräViikingit ratkaisi kuitenkin peli kahdella ylivoimamaalilla, kun ensin onnistui Mika Moilanen ja vielä viisi minuuttia ennen loppua näyttävän syöttörallin päätteeksi Tuomas Iiskola.

Turussa jumbo SalBalla näytti olevan tie auki jopa voittoon, kun TPS Eero Jalo otti neljä minuuttia ennen loppua tasatilanteessa 4-4 2+10 minuutin jäähyn. SalBa kuitenkin tuhlasi ylivoimansa ja otti päälle kaksi minuuttia ennen loppua kohtalokkaan kaksiminuuttisen heitettyään kaukaloon liian monta pelaajaa. Viidellä neljää vastaan Olli Kinnunen laukoi puoli minuuttia ennen loppua TPS:lle voittomaalin, joka tuuppasi SalBan melkeinpä jo Divariin. SalBa on kaksi pistettä jäljessä Kooveeta ja kohtaa enää sarjan kärkikaksikon Classicin ja Nokian KrP:n.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Tampereella Koovee tasoitti SB Welhojen johdon kahdesti, mutta Jonni Koskisen ja Tero Korhosen maalit toisessa erässä kiidättivät kuopiolaiset karkuun. Puoli minuuttia ennen loppua Eero Vepsäläinen sinetöi ylivoimamaalillaan Welhojen voiton, joka käytännössä takaa liiganousijalle säilymisen sarjassa ilman karsintoja.

Salibandyliiga jatkuu lauantaina otteluilla SPV – Oilers ja Steelers – LASB.

Kuva: Anssi Koskinen