Erotuomarit tukemaan seuroja – palkkiokorotukset jäihin ensi kaudeksi

Salibandyn erotuomarit tukevat koronan keskellä kamppailevia seuroja jäädyttämällä ensi kaudeksi ajatellut palkkiokorotukset.

Suomen salibandyerotuomarikerhot ovat päättäneet yhteisesti jäädyttää kaikkien sarjojen sovitut erotuomaripalkkioiden korotukset sarjakaudelle 2020-2021.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Salibandyliiton sarjoissa käytetään kaikissa sarjoissa pääsarjoista F-junioreihin kuluneen sarjakauden erotuomaripalkkioita. Isoimmat korotukset ensi kauden erotuomaripalkkioihin oli sovittu miesten Salibandyliigaan ja miesten Divariin, jossa korotus oli 10 euroa erotuomaripalkkiota kohden.

Suomen suurimman erotuomarikerhon, Usbek ry:n, puheenjohtaja Katja Karjalainen kertoi, että kerhot saivat sovittua asiasta sujuvasti.
– Yksittäiselle alue-erotuomarille palkkionkorotuksen jäädyttäminen on suhteellisen pieni asia. Kokonaisuutena kuitenkin merkitys on suuri, kun otteluita pelataan varsinkin turnausmuotoisissa sarjoissa kauden aikana paljon.

– Naisten salibandyliigan erotuomariryhmässä saatiin nopea ja yksimielinen päätös palkkioiden jäädyttämisestä kauden 2019-2020 tasolle, naisten liigaerotuomareiden edustaja Tom Kirjonen kertoo.
–Tällä tavoin koetaan, että saadaan tulevalle kaudelle edes jonkinlainen välitön ja nopea tuki liigan seuroille.

Salibandyliiton erotuomaritoiminnoista osaltaan vastaava Mika Saastamoinen kiittää erotuomareita näiden panoksesta.
– Todella hieno asia, että erotuomarit lähtivät yhteiseen lajin auttamistoimintaan mukaan. Tällä yleisellä palkkioiden korotusten perumisella saadaan pienistä puroista iso kokonaisuus aikaan. Seuroille kertyy näin tulevan sarjakauden erotuomaripalkkioista yli 50 000 euron säästö.

Salibandyliitto ja erotuomarikerhot ovat sopineet erotuomaripalkkioista kolmen vuoden välein. Tässä tilanteessa sopimuskausi 2018-2021 siirtyy vuodella eteenpäin ja seuraavat erotuomari-palkkioneuvottelut aloitetaan syksyllä 2021. Tuolloin neuvotteluissa sovitaan sarjakausien 2022-2023, 2023-2024 ja 2024-2025 palkkioista.

Joko olet uudessa Salibandy Suomi -yhteisössä? Uusi Facebook-ryhmä kokoaa lajiyhteisön yhteen. Hyppää mukaan tästä!

Kuva: Juhani Järvenpää

 

 

Jaa artikkeli