Erotuomarit huomioivat koronan aiheuttamat haasteet seurakentälle - palkkioiden jäädytys jatkuu myös kaudella 2021-2022

Huhtikuussa 2020 salibandyerotuomarit päättivät yhteistuumin pidättäytyä jo aiemmin neuvotelluista palkkiokorotuksista kauden 2020-2021 osalta. Nyt erotuomarikunnan keskuudessa on päätetty soveltaa samaa kaudella 2021-22. 

Kauden päätyttyä miesten pääsarjaerotuomariryhmä teki aloitteen palkkioiden pitämisestä edelleen samoina ja F-liigan naisten sarjan erotuomariryhmä, sekä kaikki alueelliset erotuomarikerhot päättivät osaltaan asettua aloitteen taakse.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voimassa olevien palkkiosopimusten kestoa pidennetään jälleen yhdellä vuodella ja erotuomaripalkkiot jäädytetään kaikissa sarjoissa, F-liigasta pienimpiin junioreihin, edelleen kauden 2019-2020 tasolle. Jo aiemmin sovitut korotukset astuvat voimaan vasta syksyllä 2022, jolloin myös käynnistetään uudet palkkioneuvottelut koskien kolmivuotiskautta 2023-2026.

– F-liigan ja Divarin osalta koemme vahvasti olleemme etuoikeutettuja saadessamme toimia lajissamme ja omalta osaltamme pääsimme vaikuttamaan kuluneen kauden onnistuneeseen läpivientiin, kun samaan aikaan iso osa lajimme tuomareista joutui olemaan toimettomina sarjojen peruunnuttua, miesten pääsarjaerotuomareiden SALET ry:n puheenjohtaja Andrew Lewis välittää terveiset.

– On kaikkien sidosryhmien etu, että seurat voivat jatkossakin pyörittää toimintaansa ja liikuttaa ihmisiä rakkaassa lajissamme. Siksi haluamme sitoutua osaltamme myös näihin talkoisiin, Lewis kertoo.

– Päätös puhaltaa yhteen hiileen oli helppo. Haluamme ehdottomasti olla mukana tukemassa seuroja tämän vaikean ajan yli ja osoittaa F-liigan naisten sarjan erotuomareina yhteishenkeä erotuomarikerhojen ja miesten pääsarjaerotuomariryhmän kanssa, naisten pääsarjatuomarien edustaja Tom Kirjonen kommentoi.

Salibandyliiton erotuomaripäällikkö Janne Koskinen kiittelee erotuomareita näiden oma-aloitteisuudesta asiassa.
– Todella hienoa, että erotuomarit halusivat osoittaa yhteisöllisyyttä ja huomioida rikkonaisen koronakauden jälkimainingeissa seurojen edelleen haasteellisen taloustilanteen. Tällä yleisellä palkkioiden korotusten perumisella saadaan pienistä puroista kerrytettyä seurakentälle useiden kymmenien tuhansien eurojen säästö.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli