EräViikinkien Taru Nordman rakentaa paikkoja ketjukavereilleen – ” Hieno syöttö tuntuu paremmalta kuin maali takatolpilta tyhjiin”

Monen nimipelaajan lopetettua on EräViikinkien Taru Nordman yksi vahvimmista ehdokkaista naisten Salibandyliigan isoksi profiiliksi.

Naisten salibandyliigan voimasuhteet heilahtelivat kesän aikana. Maajoukkuepelaajia siirtyi ulkomaille ja kestomenestyjä Classicin laadukas kärkiosasto ripusti pelikengät naulaan. Viime kauden pronssijoukkue EräViikingit on valmis ottamaan askeleita ylöspäin. Yksi nuoren joukkueen vastuunkantajista on 18-vuotias Taru Nordman.

Maajoukkueen kesäleirille pikahälytyksellä kutsutun Nordmanin potentiaali on tiedossa. Kesäleiri tuli hänelle isona yllätyksenä.

Nordman.jpg– Se oli tosi hienoa. En olisi voinut kuvitellakaan, että pääsisin jo nyt mukaan. Siellä piti antaa aivan kaikkensa, että pärjäsi. Huomasin, että fyysiset ominaisuudet ovat vielä heikompia kuin vanhemmilla pelaajilla. Leiri toi tosi paljon motivaatiota harjoittelemiseen, Nordman kertaa.

Motivaation on huomannut myös EräViikinkien päävalmentaja Markus Huhtimo.

– Parin viime kuukauden aikana muutos urheilullisempaan suuntaan on ollut iso. Luulen, että maajoukkuekomennus avasi silmiä sen suhteen, että hänellä on oikeasti mahdollisuus pelata maajoukkueessa, Huhtimo näkee.

Mikäli Nordman terveenä pysyy, voi maajoukkuekomennuksia olla edessä enemmänkin. Ensimmäinen kesäleiri jännitti tulokasta todella paljon.

– Mietin, että jäänkö siellä ihan jalkoihin, mutta siitä se hiljalleen lähti. Oli todella siisti tunne olla siellä, My Kippilän yhdeksi esikuvistaan nimeävä tulevaisuuden peluri kuvailee.

Nuoresta iästä huolimatta Nordman on jo melko kokenut liigapelaaja. Debyytti tapahtui kaudella 2014 – 2015 kasvattajaseura M-Teamissa, jonka riveissä Nordman kulutti salibandyliigan mattoja kolmen kauden ajan. Viime kaudella oli edessä siirto EräViikinkeihin.

– Oli tiedossa, että M-Team tulee hajoamaan. Markus Huhtimo otti yhteyttä ja kertoi tulevasta projektista, johon haluaisi minut mukaan. M-Teamista siirtyi muitakin pelaajia, joten valinta oli siinä mielessä helppo, kun uudessa ympäristössä olisi myös tuttuja kavereita, Nordman kertaa siirtoaan.

Nordmania on kuvailtu taitavaksi peluriksi. Ja nimenomaan peluriksi. Ratkaisut eivät ole aina tavanomaisimpia. Juonikkuutta löytyy.

– Mä olen mielestäni aika monipuolinen. Pallon kanssa tykkään olla paljon ja syötellä mieluummin kuin ratkaista itse. Hieno syöttö tuntuu paremmalta kuin takatolpilta tyhjiin iskeminen.

nordman350left.jpgViime kausi meni osittain pieleen ylikunnon takia. Nordman ehti pelata runkosarjassa vain kymmenen ottelua. Ylikunto on selätetty, mutta kesällä ongelmana ovat olleet nivelsiteet.

– Ihan täysipainoisesti en ole pystynyt treenaamaan, mutta uskon olevani kehissä, kun kausi alkaa, hän vakuuttaa.

Into kentälle on kova, eikä Nordman malta aina levätä silloin kuin pitäisi. Hän ei toisaalta myöskään ole pelaaja, joka valittaa pienistä kolhuista.

– Into on yksinkertaisesti niin kova, että haluan pelata kaikki mahdolliset pelit ja treenata mahdollisimman paljon.

Nordmanin luonne näkyy paitsi edellä mainituissa asioissa myös hänen vaatimustasossaan itseään kohtaan. Viime kaudella se meni ajoittain ylikin.

– Jos ei mennyt hyvin, niin ruoskin itseäni todella paljon. Liikaakin. Olen yrittänyt oppia siihen, että pitäisi antaa itselleen aikaa.

Kiire Nordmanilla ei ole, sillä pelivuosia on vielä runsaasti jäljellä. Tavoitteet uraa ajatellen ovat korkealla, mutta ensi kauden suhteen Nordman lähtee maltillisimmasta asioista liikkeelle.
– Haluaisin pelata ehjän kauden ja kehittyä koko ajan pelaajana. Haluaisin myös oppia elämään enemmän kuin urheilija. Kiinnittää huomiota ruokavalioon, uneen ja muuhun sellaiseen, jotta voisin joskus olla huippu-urheilija.

Alkavaan liigasyksyyn mahtuu salibandyn lisäksi myös koulunkäynti. Mäkelänrinteen lukiota käyvä Nordman valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin. Syksyllä ohjelmassa ovat englanti ja terveystieto.

– Vielä en ole ehtinyt niihin hirveästi keskittyä, kun olen treenannut ja ollut kesätöissä. Pikkuhiljaa alan valmistautumaan.

Nordman uskoo tulevalla kaudella EräViikinkien mahdollisuuksiin. Hän kertoo odottavansa joukkueelta paljon.

– Mitaleista taisteleminen on ihan selkeä tavoite. Pro on ainakin kärkisijoilla, samoin PSS on vahva. Uskon, että Classic taistelee myös mitaleista, vaikka heiltä pelaajia lähtikin.

nordman_700.jpg

Teksti: Tuomo Reponen
Kuvat: Esa Takalo, EräViikingit ja Salibandyliiton arkisto

Jaa artikkeli