EräViikinkien C2-pojat tienasivat SM-kultaa ja saunaillan

EräViikinkien C2-poikien joukkue villitsi tiistai-iltana Mosahallin lähes 400-päisen yleisön mestaruusjuhliin.

Vuonna 2004 syntyneiden paremmuus ratkaistiin paras kolmesta -ottelusarjalla, joka vietiin loppuun saakka SBS Masku/SBS Wirmon voitettua ensimmäisen loppuottelun Tapanilassa ja EräViikinkien kuitattua niin ikää vieraissa. Kolmas ja ratkaiseva ottelu päättyi EräViikinkien 5–3-voittoon.

– Koko kauden vastustajat ovat lyöneet meille ennakkosuosikin paineita. Mietin, että miten nuorilla pojilla kestää pää sellaisessa tilanteessa tiukoissa otteluissa, joukkueen päävalmentaja Markus Rantala sanoi.

Hyvinhän se pää kesti. EräViikingit selvitti loppuottelusarjassa kaksi vastustajan katkaisun paikkaa. Rantala kertoo, että pelaajille teetettiin jo viime kesänä henkisiä harjoitteita, jottei homma sakkaisi liikaan jännittämiseen.

Mestarijoukkueen takana onkin monipuolinen valmennustiimi. Koripallotaustainen Pasi Vuoristo on tuonut omat mausteensa harjoitteluun ja Juha Skyttä pelillisiä juttuja. Päävalmentaja Rantala sitten piti koko pakettia kasassa.

Skyttä mainitsee myös materiaalin laajuuden. Havainto sai tukea, kun vilkaisee vaikkapa ratkaisevan loppuottelun tilastoja. Maalit jakautuivat tasaisesti kaikille kentällisille.

– Joskus kuulee sanottavan, että ErVi kerää parhaat pelaajat muualta. Meillä oli kuitenkin vain yksi pelaaja ulkopuolelta, loput ovat siirtyneet omista. Pelaajapolku toimii seuran sisällä, Rantala sanoi.

C2 pelitilanne

Yhteistyö seuran muiden joukkueiden kanssa näkyy siinäkin, että C2-pojat ovat muun muassa käyneet harjoittelemassa vuotta vanhempien kanssa etukäteen mietityllä kierrolla.

Joukkueen kapteeni Santtu Vuoristo totesi, ettei joukkue hämmentänyt, vaikka vastustaja vei ensimmäisen loppuottelun jatkoajalla.

– Se oli meidän peli, vaikka hävittiinkin. Toinen peli voitettin, ja tänään ratkaisivat kotiyleisö ja joukkuehenki.

Sitä yleisöä oli paikalla junnupelille hienot 380 silmäparia. Kenties sen siivittämänä EräViikingit meni nopeasti 2–0-johtoon. SBS Masku/SBS Wirmo nousi kuitenkin  avauserän lopussa tasoihin. Seuraavan 30 minuutin aikana molemmat iskivät kertaalleen, joten ratkaisu jäi viimeiselle kympille.

Ratkaisevat osumat viimeisteli kaksikko Justus Savolainen ja  Juuso Möttönen syöttämällä toinen toiselleen 4–3- ja 5–3-osumat.

– Touko piti meitä pystyssä, huomautti kapteeni Vuoristo ja viittasi 19 kertaa torjuneeseen maalivahtiin Touko Ojalaan.

– Ekan erän jälkeen tuli pieni epävarmuus, mutta toisessa tuli pari torjuntaa, mikä auttoi kolmannessa, Ojala kuvaili mestaruuden arvoista suoritustaan.

Nyt kun joukkue nappasi SM-kultaa heti nuorimmassa ikäluokassa, jossa valtakunnallista sarjaa pelataan, niin se varmaan vain lisää motivaatiota jatkoa ajatellen?

Markus Rantalan mukaan joukkueen runko pysyy kasassa C1-pelejä ajatellen, vaikka uusia pelaajiakin toki haetaan tryoutien kautta.

– Uskotaan omiin jätkiin. Kun on menty kovaa koko kausi, niin nyt juhlitaan vähän ja huilitaan pari viikkoa.

Mestareille on luvassa lisää palkintoja pokaalin ja kultamitalien lisäksi.

– Pojat saavat elämänsä ensimmäisen salibandyjoukkueen saunaillan ja muumilimut sinne, Rantala naurahti tyytyväisenä hyvin suoritettuun urakkaan.

C2 EräViikingit

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli