EräViikingit kavensi voitot, TPS otti edun ja Classic jatkaa jyräämistä

Santtu Strandbergin rankkaritorjunta kolme sekuntia ennen loppusummeria sinetöi EräViikingeille puolivälierien avausvoiton.

EräViikingit, TPS ja Classic olivat illan voittajat, kun kolme Salibandyliigan puolivälieräparia pelasi tänään kolmannet ottelunsa.

Kahdesti SPV:lle taipunut EräViikingit kavensi voitoiksi 1-2 kaatamalla Peliveljet sen kotikaukalossa 6-5. ErVi johti avauserässä jo 4-1 ja vielä toisen jälkeen 4-2, mutta kolmannen aluksi Ville Kuusela ja Jari Hankkio nostivat isännät tasoihin. Otto Blomqvistin ja edellisen ottelun jäljiltä silmä mustana pelanneen Jani Kukkolan osumat takasivat EräViikingeille uuden kahden maalin etumatkan, joka lopulta kesti – juuri ja juuri. Jari Hankkio nosti ilman maalivahtia pelanneen SPV:n ilman maalivahtia yhden päähän, ja vain kolme sekuntia ennen loppusummeria isännille vihellettiin rangaistuslaukaus. Maalivahti Santtu Strandberg nousi kuitenkin EräViikinkien sankariksi peittämällä Joni-Arttu Siepin vaisuksi jääneen laukauksen.

Juha Käenmäen ottelukuviin

TPS nousi sarjassa 2–1-johtoon kaatamalla kotonaan Nokian KrP:n 8-3. Jaakko Hautamäki laukoi tuhatpäisen yleisön riemuksi turkulaiset johtoon jo ottelun viidennellä minuutilla, ja etumatka kasvoi tasaisesti ottelun loppua kohden. Mikko Hautaniemi oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään TPS:n ottelun tehokkain.

Mestari Classic nappasi Westend Indiansista jo kolmannen voittonsa nyt lukemin 10-2 ja on jyräämässä vastustamattomasti jälleen välieriin. Tänään Classic teki pelin selväksi jo avauserässä, jonka se vei 5-1. Classicin kymmeneen maaliin löytyi tänään kahdeksan eri tekijää ainoastaan Sami Johanssonin ja Atte Erosen osuessa kahdesti.

Puolivälieräpari Happee ja Oilers kohtaa kolmannen kerran keskiviikkona Jyväskylässä.

Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli