EräViikingit ja TPS vierasvoittoihin Salibandyliigassa

EräViikingit löi Kuopiossa Welhot 4-1 ja TPS Oulussa OLS:n 6-2.

Salibandyliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua, jotka molemmat päättyivät vierasvoittoihin. EräViikingit löi Kuopiossa Welhot 4-1 ja TPS Oulussa OLS:n 6-2. TPS on sarjassa Classicin jälkeen toisena ja EräViikingit kolmantena.

EräViikingit onnistui maalinteossa jokaisessa erässä, ja ensimmäisen liigamaalinsa laukonut Markus Salmi merkkautti tehokkaimpana saldon 1+1. Ensimmäistä kertaa liigassa aloittavana maalivahtina torjunut Santeri Kainulainen oli lähellä nollapeliä, mutta 48 sekuntia ennen loppusummeria Eetu Sorvali nosti kuudella viittä vastaan Welhojen kavennuksen. Hirmuisessa helteessä ei Kainulainen tänään sätkinyt, sillä nuorukaiselle merkittiin 60 peliminuutissa vain neljä torjuntaa.

Oulussa teki ensimmäisen liigamaalinsa TPS:n Jasper Juuti, joka nosti turkulaiset avauserän lopussa 3–0-johtoon. TPS johti päätösjaksolla jo 5–0 ennen kuin OLS pääsi kaventamaan kahdesti. Oululaisten maalit syntyivät ylivoimalla, kun vieraiden maajoukkuehyökkääjä Mikko Hautaniemi istui viisiminuuttista hänen mailansa osuttua vastustajan päähän. Miko Kailiala laukoi TPS:n maaleista kaksi ja syötti yhden.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla LASB–Happee, Karhut–Classic ja OLS–Koovee.

Arkistokuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli