EräViikingeillä usko tulevaan – korona-arki muuttaa tekemistä mutta ei pysäytä sitä

EräViikingeissä on rohkeasti haettu uutta näkökulmaa tekemiseen koronapandemian myötä. Apua tarvitsevat oman seuran lisäksi myös verkostot ja seuran mukana olevat yhteistyökumppanit. 

– Muutama viikko on mennyt uuteen tilanteeseen sopeutuessa niin työntekijöillä kuin joukkueillakin ja paljon uusia erilaisia asioita on tullut selvitettäväksi. Koska joukkueiden yhteisharjoittelu on keskeytynyt, on tämä ajanjakso käännetty joukkueille omatoimiharjoitteluksi ja kauden jälkeiseksi lyhyeksi tauoksi, kertoo EräViikinkien markkinointijohtaja Olli Lähdesmäki.

Poikkeustilanteessa seurassa ei olla jääty ihmettelemään tilannetta, vaikka pelit ja treenit ovat loppuneet kauden osalta.

– Toistaiseksi meillä on yhä seuran palkkalistoilla olevat työntekijät töissä, mutta tilanne saattaa muuttua, mikäli koronaepidemian rajoitusvaikutukset pitkittyvät. Tilannetta seurataan aktiivisesti viikoittain. Osalla ihmisistä työmäärä on jopa moninkertaistunut ja töitä pyritään tekemään etänä. Osalla työntekijöistä valmennus- ja ohjaustehtävät ovat luonnollisesti tauolla, joten he ovat tehneet korvaavia työtehtäviä, käyttävät nyt kesälomiaan sekä jonkun verran tulemme auttamaan myös hyväntekeväisyystehtävissä.

Vaikka epätietoisuus leimaa tämän hetken tekemistä, halutaan EräViikingeissä olla valmiina koronan jälkeiseen aikaan.

– Olemme rakentaneet erilaiset toimintamallit sen mukaan, että koottu toimintamme käynnistyy uudelleen heti, kun se on kaikin puolin turvallista. Uudet kaudet on tarkoitus aloittaa kuitenkin muilta osin normaalien aikataulujen mukaan. Sen vuoksi mm. haku ensi kauden joukkueisiin on jo avattu ja on käynnissä parhaillaan, sanoo Lähdesmäki.

 

ervi2020

ERVI-rahasto junioripelaajien tukena 

Koronan aiheuttama tilanne ei näy ainoastaan seurojen toiminnassa ja taloudessa, vaan se heijastuu myös salibandyn harrastajien perheisiin. Vuonna 2019 perustettu ERVI-rahasto on tarkoitettu vähävaraisille perheille, ja rahastoon kerätyt varat jaetaan lyhentämättömänä junioripelaajien harrastusmaksuihin. Tällä hetkellä myös EV Shop -verkkokaupan tuotot ohjataan ERVI -rahastoon.

– Seuramme hallitus reagoi tilanteeseen todella hyvin ja ERVI-rahaston tuki saatiin nopeasti käyttöön. Normaalisti hakuaika on toukokuussa, mutta tilanteen vuoksi se saatiin käynnistettyä jo nyt, kertoo Lähdesmäki.

EräViikinkien miesten joukkue lahjoitti oman kuluneen kauden sakkokassansa, 1000 euroa, jaettavaksi rahaston kautta. Saman ratkaisun teki myös seuran miesten kakkosjoukkue sekä useita seuran valmentajia ja toimihenkilöitä on lahjoittanut omia korvauksiaan rahastoon. Myös EräViikinkien toimistohenkilökunta lyhensi maaliskuun palkoistaan yhteensä 1100 euroa seuran toiminnan tukemiseen.

ervinaiset 2020

#TuePaikallista nostaa yritykset esille

Maaliskuun puolivälissä käynnistetty #TuePaikallista –kampanja tuo seuran digitaaliset kanavat yritysten käyttöön.

– Emme ole yksin tässä tilanteessa, joten haluamme auttaa niitä yrityksiä ja yrittäjiä, tällä hetkellä apua ja tukea tarvitsevat. He tarjoavat arvokkaita palveluita ja työllistävät yhteisöämme. Käänsimme katseet pois seuran omasta tekemisestä hetkeksi, ja pyrimme tällä tavalla auttamaan muita avuntarvitsijoita. Kampanja on tuonut paljon hyvää palautetta mukanaan ja toivottavasti myös lisää myyntiä. On ollut myös hieno huomata jo ainakin kymmenkunta muuta seurayhteisöä, jotka ovat lähteneet toteuttamaan kampanjaa omissa yhteisöissään, summaa Lähdesmäki.

#TuePaikallista -kampanja ei koske vain seuran yhteistyökumppaneita, vaan on muidenkin yritysten käytössä, jotka jakavat seuran kanssa yhtenäisen arvopohjan.

Tulevaan kauteen pyritään valmistautumaan normaalissa aikataulussa. On kuitenkin ennenaikaista sanoa, minkälaiset taloudelliset vaikutukset koronaepidemialla lopulta on. EräViikingit pyrkii rakentamaan syksyn harrasteryhmiä kuten aiemminkin. Junioreiden omatoimisessa harjoittelussa hyödynnetään videotreenejä. Miesten liigajoukkue oli valmistunut hyvissä ajoin lähes valmiiksi, samoin naisten liigajoukkueen runko tulevalle kaudelle on ollut kasassa jo ennen vuoden vaihdetta. Viimeisimpänä lisäyksinä kokoonpanoihinsa seura on julkistanut paluumuuttaja Marko Juseliuksen sekä nuoren tähtipelaaja Oliver Sillanpään sopimukset.

– Uskon, että ihmisten motivaatio ja kysyntä liikkumiseen sekä kilpailutoimintaan on suurta, kun tilanne palaa normaaliksi. Me haluamme omalta osaltamme vastata tähän tarpeeseen, ja siihen valmistaudumme. Saimme solmittua muutamia hienoja uusia yhteistyökumppanuuksia vuoden vaihteen tienoilla, mutta tällä hetkellä uuskumppanihankintamme on jäissä tilanteen johdosta. On hyvin mahdollista, että koronaviruksen aiheuttamat vaikutukset näkyvät konkreettisemmin vasta kaudella 2021-2022, kun pandemian kokonaisuus on hahmottunut, lopettaa Lähdesmäki.

 Kuvat: Jarmo Koskela & Juhani Järvenpää 

Jaa artikkeli