Ensimmäinen maaottelu puoleentoista vuoteen toi voiton – Suomi nousi 0–2:sta ohi Tšekin

Suomen naisten salibandymaajoukkueen ensimmäinen maaottelu liki puoleentoista vuoteen päättyi voitokkaasti, kun Tšekki taipui Eerikkilän urheiluopistolla pelatussa mittelössä 5-3. Joukkueet kohtaavat toisen kerran lauantaina klo 17, ja myös tuo ottelu nähdään suorana selostettuna lähetyksenä Salibandyliiton YouTube-kanavalla.

Tänään Tšekki vei Suomen kahden merkkausvirheen myötä avauserän 0-2, mutta heti toisen aluksi Suomi tuli tasoihin. My Kippilä kiskaisi Veera Kaupin syötöstä yläkulmaan kavennuksen, ja kohta Sara Piispa uitti läpiajosta pallon ohi Jana Christianovan. Vieraiden tehokaksikko Eliska Krupnova ja Denisa Ratajova leipoi ylivoimalla vielä kerran vierasjohdon, mutta kolmas osuma jäi tänään Tšekin viimeiseksi. Veera Kauppi tasoitti vielä ennen toista taukoa, ja viisi minuuttia ennen loppusummeria Sara Piispa laukoi teho 1+3 koonneen Veera Kaupin tarjoilusta voittomaalin. Loppunumerot nosti tyhjiin Oona Kauppi 11 sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Oli vähän kesälaitumilla-fiilis eikä varmasti mitään kaunista salibandya, mutta aika tehokkaita oltiin tänään, Suomen voimahahmo Veera Kauppi pohti.
– Alussa oli vähän kankeata, en tiedä, jännittikö porukka puolentoista vuoden maaottelutauon jälkeen vai mikä oli, mutta parannettiin loppua kohti.
Tahmea alku ei tänään joukkuetta lamannut.
– Ei oltu alusta asti hereillä ja hävittiin kaksinkamppailuita mutta luotiin koko ajan paikkoja ja oli luottavainen fiilis. Vielä oltiin vähän kesäkäsillä, mutta ihan hyvin kulki meidänkin ketjullamme, ja Iida Mettälä istui siihen hyvin heti ensimmäisessä maaottelussaan. Huomenna koetetaan lähteä peliin vähän rauhallisemmin ja pallokontrollin kautta, jolloin varmaan jalatkin kiittävät kun alla on rankka viikko ja peli, Kauppi analysoi.

Ottelun jälkeen lauottiin vielä rangaistuslaukauskisa, jonka Suomi vei 3-2 Sara Piispan, Daniela Westerlundin ja My Kippilän onnistumisilla.

Ville Vuorisen ottelukuviin

Salibandya, Eerikkilä

Naisten maaottelu

Suomi–Tšekki 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)

1. erä: 10.55 Michaela Kubeckova (Eliska Krupnova) 0-1, 15.478 Krupnova (Denisa Ratajova) 0-2.
2. erä: 22.17 My Kippilä (Veera Kauppi) 1-2, 23.54 Sara Piispa (Veera Kauppi) 2-2, 27.24 Krupnova (Ratajova) 2-3 yv, 31.08 Veera Kauppi (Kippilä) 3-3.
3. erä: 55.00 Piispa (Kippilä) 4-3, 59.49 Oona Kauppi 5-3 tm.

Torjunnat:
Tiltu Siltanen Suomi 2+5+3=10,
Jana Christianova Tšekki 5+3+3=11.

Jäähyt: Suomi 2 min, Tšekki 2 min.

Erotuomarit: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka, Suomi.

Kuva: Ville Vuorinen

Kuuntele Veera Kaupin haastattelu:

Jaa artikkeli