Ennakko: Taistelu TEHO Sport Suomen Cupin välieräpaikoista käynnistyy perjantaina

Miesten TEHO Sport Suomen Cupissa kisataan viimeistä kaarretta ennen loppusuoraa. Puolivälieriä pelataan joulun molemmin puolin. Välieräpaikan metsästyksen aloittavat perjantaina EräViikingit ja Happee.

Salibandyliigan cup-kierrokselta tämän kauden cupin aloittaneista joukkueista EräViikingit kampesi jatkoon pudotettuaan LASB:n 5-3 ja 6. kierroksen ottelussa Indiansin 6-2. Happeen cup-taival on käynnistynyt 11-6 voitoilla Karhuja ja 19-3 voitolla 2. divisioonassa pelaavaa FoSua vastaan.

– Ihan loistava peli tulossa EräViikinkejä vastaan, ylistää Happeen Petri Kauko.

– Joukkueena meillä on isona tavoitteena voittaa Suomen Cup. Tämän pelin jälkeen ei olekaan enää montaa peliä finaaliin. Tämä on tämän syksyn isoimpia pelejä, Kauko jatkaa.

MM-kisatauon aikana Happee on harjoitellut kovaa, sekä parannellut loukkaantumisia.

– Ne jotka ovat treenikunnossa olleet, niin niiden kanssa on hommia paiskittu tosissaan. Viisikkohommat olivat MM-kisojen aikana vähemmällä, mutta nyt kisojen jälkeen ollaan taas vietetty senkin parissa. Upea nähdä perjantaina missä mennään, Kauko odottaa.

EräViikinginkien ja Happeen välinen cupin puolivälieräottelu pelataan perjantaina Mosahallissa klo 18:30. Ottelu nähdään suorana lähetyksenä Ruutu+ välityksellä.

Lauantaina cupin välieräpaikoista kisaavat FBC Turku ja Happee Steamers, sekä SB Paapat ja Classic. Molemmissa ottelupareissa nähdään mielenkiintoiset asetelmat kun 2. divisioonassa pelaavat Happee Steamers ja SB Paapat ovat kirjoittaneet cupissa lähes satumaiset tarinat.

Happee Steamersin cup-taival käynnistyi turnausmuotoisella 2. kierroksella, mistä se selvitti tiensä jatkoon 4-0 voitolla SBT PaPosta ja 9-2 lukemilla KiU:ta vastaan. Siitä eteenpäin yksittäisten otteluiden kierroksilla Happee Steamers on pudottanut joukkueet järjestyksessä KalvKe (15-4), TahVe (10-7), NST (4-3) ja O2-Jyväskylä (10-6). Vastustajista kaksi viimeistä pelaa Divarissa.

Puolivälierissä Happee Steamersin seuraava testi on Divaria johtava FBC Turku. Divarin cup-kierroksella FBC Turku pudotti Tiikerit ja seuraavilla kierroksilla tieltä ovat saaneet väistyä PSS (7-3) ja Kirkkonummi Rangers (4-3). FBC Turun päävalmentaja Perttu Kytöhonka on tyytyväinen hyvään saumaan osuvasta ison panoksen pelistä.

Alkukausi on sujunut kohtuullisesti, mutta on haluttu tuoda peliin myös uutta. Hyvä päästä siirtämään asioita käytäntöön Cupin pelissä. Vastustajasta ei ole paljoa tietoa. Se tuo normaaliin valmistautumisrutiineihimme pieniä viilauksia ja meidän tulee kyetä sopeutumaan nopeasti. Hyvä testi joukkueelle, ei ole kuukauteen kilpailullista peliä takana, Kytöhonka toteaa.

Puolivälieräottelu FBC Turku – Happee Steamers pelataan Turussa Sport Gardenissa lauantaina klo 15:00.

Lauantain toisesta puolivälieräottelusta on lupa odottaa jotain erityistä. Miesten 2. divisioonassa pelaava SB Paapat on edennyt vastustamattomasti kierros kierrokselta jatkoon pudottaen edellisillä kierroksilla Salibandyliigassa pelaavan OLS:n sekä vahvan Divarijoukkueen Nurmon Jymyn. Jo edellisissä otteluissa SB Paappojen kotikenttänä toiminut OP-Areena on repeillyt liitoksistaan yleisötulvan alla. Nyt Paapat vievät puolivälieräpelinsä isompiin puitteisiin Botnia-halliin.

Vastaansa SB Paapat eivät saa sen enempää tai vähempääkään kuin hallitsevan Suomen-, sekä Suomen Cupin mestarin Classicin. Astelmat otteluun ovat niin tapahtuman kuin selkeän ja vertauskuvallisen Daavid vs. Goljat kohtaamisenkin osalta herkulliset. Vaasassa odotetaan kentälle kymmentä tuoretta maailmanmestaria. Myös MM-pokaali saapuu vierailulle Vaasaan.

– Vaasan salibandyn yleisöennätys on 665 jostain 2000-luvun alusta Woodcuttersin ja Blue Foxin välisestä ottelusta. Otteluun Classicia vastaan on jo nyt myyty ennakkoon yli 550 lippua. Kapasiteetti on 800 mutta mietitään vielä josko päätyyn saataisiin lisäpaikkoja, pohtii SB Paappojen päällikkö Sami Laitalainen ja kertoo joukkueen valmistautumisesta peliin.

– Eilen joukkue veti kauden toiset treenit täysikokoisella kentällä. Muuten treenataan sellaisella 33 x 16 metrisellä kentällä. Lauantaina vedetään kuitenkin Classicia vastaan niin kovaa kun jaloista lähtee. Periksi ei tulla antamaan tuumaakaan. Ainutkertaista saada tuollainen vastustaja. Ihan kaikessa eivät varmasti ole meitä parempia, ainakin pelaajien painossa meiltä löytyy vertailussa ihan kärkikavereita, Laitalainen heittää pilke silmäkulmassa.

SB Paapat – Classic ottelu pelataan lauantaina Botnia-hallissa klo 17:00.

Neljännestä ja viimeisestä cupin välieräpaikasta taistellaan lauantaina 29.12. Turun tukkoisesta hallitilanteesta johtuen TPS ja SPV päättivät viedä välieräottelun Turusta Seinäjoelle yhdistäen sen joukkueiden väliseen Salibandyliigan otteluun.

Salibandyliigan cup-kierroksella TPS pudotti SB Welhot ja SPV taivutti Kooveen. Cupin 6. kierroksella TPS kukisti vastaan arvotun 2. divisioonan joukkueen SBS Kingsin 10-3 ja SPV Divarijoukkue Merikoski SBT:n 12-4.

Ottelussa juhlitaan 25-vuotiasta SPV:tä. Seuran virallinen syntymäpäivä on 3.1.

– Olemme kutsuneet avoimella kutsulla otteluun kaikki koskaan SPV:ssä pelanneet pelaajat. Peli pelataan Seinäjoki Areenalla komeissa areenamaisissa puitteissa katsomon ympäröidessä koko kentän. Katsomokapasiteetti on n. 2500. Tulossa on upea tapahtuma niin pelaajille kuin yleisöllekin, kertoo SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen odotuksistaan.

– TPS on sarjataulukonkin perusteella todella kova vastustaja. Samoista sijoista taistellaan. Emme ole kohdanneet TPS:aa vielä tällä kaudella joten senkin osalta tiedossa on todella mielenkiintoinen peli. Kaikilla lienee tiedossa, että TPS lienee Salibandyliigan joukkueista täksi kaudeksi eniten vahvistunut joukkue, joten herkullinen haaste tämä on meille, Koponen päättää.

SPV – TPS ottelu, jossa taistellaan niin Salibandyliigan sarjapisteistä kuin TEHO Sport Suomen Cupin välieräpaikastakin, pelataan lauantaina 29.12. klo 17:00 Seinäjoki Areenalla.

Teksti: Jyrki Paajanen
Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli