Ella Sundströmin rankkari ratkaisi – PSS juhlii ensimmäistä mestaruuttaan!

Porvoon Salibandyseura juhlii ensimmäistä salibandyn naisten Suomen mestaruuttaan. PSS löi seitsemännessä loppuottelussa rangaistuslaukauksilla SB-Pron 2-1 ja vei ottelusarjan 4-3. Ratkaisevan rangaistuslaukauksen upotti kuudennessa parissa maajoukkuehyökkääjä Ella Sundström.

SB-Pro hallitsi avauserää hienokseltaan mutta onnistui maalinteossa vain kerran. Pelin toisella minuutilla Juulianna Sotala siirsi hyökkäysalueen vapaalyönnin Elina Kujalalle, jonka nopea matala laukaus yllätti PSS-vahti Arla Salon. Maalittoman keskimmäisen erän jälkeen paine kotijoukkueen päässä kasvoi hetki hetkeltä, ja PSS sai palkintonsa nopeasti. Pro-vahti Juulia Kataja torjui Linda Törnqvistin kaukolaukauksen eteensä, ja Fanny Holmberg iski puolustajien välistä tasoituksen. Päätöserän kuitenkin laimeni loppuaan kohden varovaiseksi eikä varsinaisella peliajalla nähty enää kolmatta osumaa. Kahdenkymmenen minuutin jatkoerään mahtui Karoliina Kujalan ohilaukaus nopeasti auenneesta avopaikasta ja Celine Stettlerin kilautus maalin kehyksiin, mutta maalia ei edelleenkään nähty.

Rangaistuslaukauskisassa SB-Pro kävi lähellä voittoa, kun sen viides laukoja Ina Leminen siirsi joukkueensa johtoon. PSS:n Alisa Kettunen kuitenkin kiepautti pakkopaikassa tasoituksen. Kuudennessa parissa Ina Leminen ei onnistunut ohittamaan Arla Saloa toista kertaa, ja Ella Sundström aloitti porvoolaiset kultajuhlat nostamalla omalla vuorollaan pallon rystyltä maalin kattoon.

– Aika uskomaton fiilis. En ole ikinä oikein treeneissä tehnyt rankkareista maaleja mutta nyt meni, ratkaisupallon upottanut Ella Sundström paljasti Ruudun haastattelussa.
– Treeneissä on toki ollut paljon pienpelejä ja niiden päätteeksi pikku rankkariskabat, joissa meininki on ollut aika tunteikasta. Kasvettiin kauheasti sarjan aikana, ja tulos on tämä.

– Kaksi hienoa joukkuetta oli vastakkain ja tasaisia vääntöjä kaikki, ynnäsi SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander.
– Nyt on pelattu tämä sarja läpi ja rankkareita myöten ja onnittelut PSS:lle. Siellä ovat  valmentajat Jukka Kouvalainen ja Tiia Ukkonen ja muut tehneet hienoa työtä, ja kaikki kunnia heille. Ei mitään pois myöskään meiltä, loistavasti taisteltiin ja kaikki antoivat kaikkensa. Lähdettiin kauteen hakemaan kolmea mestaruutta [Super Cup, Suomen Cup ja F-liigan mestaruus] mutta vain yksi tuli ja kaksi hopeaa eli sikäli kausi oli kyllä pettymys.

Ennen tätä kautta SB-Prolla oli kolme Suomen mestaruutta, viisi hopeaa ja kaksi pronssia. PSS:n saldo oli kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. SB-Pro on pelannut liigaa vuodesta 2004 ja PSS vuodesta 2005 asti.

Anssi Koskisen ja Jarmo Koskelan ottelukuviin

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli