Ella Sundström johdattaa PSS:n EräViikinkien kimppuun suurella sählysydämellä

Ella Sundström valmistautuu kolmanteen Suomen Cup –finaaliinsa. 21-vuotias ykkösketjun sentteri on nuoresta iästään huolimatta kokenut salibandyn parissa paljon.

Ella Sundström on isossa roolissa, kun TEHO Sport Suomen Cupin naisten loppuottelua ratkotaan lauantaina Tampereella. 21-vuotias Sundström on nuoresta iästään huolimatta jo konkariosastoa, sillä edessä on kolmas cup-finaali. Vuonna 2014 PSS:n ykkösketjua johtava sentteri juhli mestaruutta SB Pron kanssa, vuotta myöhemmin Classic kaatoi Pron.

– Se ensimmäinen oli myös Tampereella. Hieno muisto, vaikka rooli olikin silloin pienempi. Jälkimmäisessä tulikin sitten tappio. Sieltä ei ole niin hienoja muistoja, Sundström naurahtaa.

Nyt rooli on suuri. Kaksi viimeistä kautta loukkaantumisten vuoksi missannut Sundström muodostaa yhdessä Fanny ja Ella Holmbergin, Linda Törnqvistin sekä Kristiina Järvisen kanssa PSS:n tehonyrkin.

43608015495_17bf9cfa50_k.jpg– Kyllä mulla on erilainen fiilis, kun vertaan aikaisempiin finaaleihin. Lataus ja suhtautuminen on erilainen, kun tiedän, että minulta odotetaan tulosta. Tykkään siitä. Koen, että minulla on enemmän saumaa vaikuttaa tulokseen kuin aikaisemmissa finaaleissa.

Sundström debytoi Tiikereiden riveissä Salibandyliigassa jo 13-vuotiaana. Ensimmäinen maali syntyi SPV:n verkkoon jatkoajalla vain kolme päivää 14-vuotissynttäreiden jälkeen. Sundström on tiettävästi naisten liigan historian nuorin maalintekijä. Sata liigaottelua viime viikon torstaina kasaan saanut Sundström tuntee olevansa jo kokenut peluri ja johtajaosastoa.

– Kyllä mä ajattelen niin. Ennen kaikkea kentällä. Olen pelannut paljon kovia pelejä ja johdan siellä esimerkilläni. Kentän ulkopuolella olen kyllä häslääjä. Ne johtajat ovat erikseen.

NST:n, Pirkat ja FBC Loiston matkalla finaaliin kaatanut PSS on voittanut finaalivastustaja EräViikingit kahdessa runkosarjan kohtaamisessa. Porvoolaiset lähtevät otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta Sundström uumoilee tasaista ottelua.

– ErVin vahvuudet ovat hyökkäyspäässä, me nojaamme kiviseen puolustukseen. Tasainen se on, siitä olen ihan varma. Ratkeaa pieniin asioihin. ErVille antaa varmasti lisälatausta se, että olemme kahdesti voittaneet tällä kaudella, mutta kyllä me haluamme ripustaa kultaa kaulaan.

Molemmissa joukkueissa on runsaasti viime vuosina nuorten maajoukkueissa pelanneita pelaajia. Kavereiden kohtaaminen on Sundströmin mukaan kiva lisä. Psyykkausta ei ole vielä aloitettu.

– Olen Daniela Westerlundin kanssa paljon tekemisissä. Vielä emme ole asiasta jutelleet, mutta tällä viikolla tulee varmasti puhetta.
– Ylipäätään minusta on mukava, että finaalijoukkueissa on vaihtelua. Ettei siellä aina ole Pro ja Classic vastakkain.

Cupissa Sundströmiä kiehtoo luonnollisesti voitto, mutta hän on myös mielissään siitä, että pelejä tulee lisää. Kahden ison loukkaantumisen jälkeen maajoukkueeseen nousseen hyökkääjän pelihalut ovat tällä hetkellä tapissa.

– Pelaamista osaa arvostaa ihan eri lailla, kun on ollut vaikeaa. Monet kyyneleet on vuodatettu kuntoutuksen aikana, mutta se on kannattanut. Treenaaminen on vieläkin sovellettua, ettei rasitusta tule liikaa. Se on välillä vaikea hyväksyä, kun haluaisi koko ajan mennä täysiä pitkän huilin jälkeen. Sählysydän on sykkinyt vahvasti vaikeinakin aikoina. Nyt on älyttömän kiva pelata.

Naisten TEHO Sport Suomen Cup –finaali PSS – EräViikingit 16.2. klo 13 Tampere Areenassa.

Lue myös:

TEHO Sport Suomen Cup huipentuu ensi viikolla Tampereella – asetelmat lupaavat hienoja finaaleja

44467407782_974400af27_k.jpg

Teksti: Tuomo Reponen
Kuvat: Esa Takalo ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli