Ella Alangon suu koki kovia, mutta voitto pisti hymyilyttämään: "Onneksi perheessä on kaksi hammaslääkäriä"

Classicin välierävoiton yksi pääarkkitehdeistä oli tuttuun tyyliin maajoukkuesentteri Ella Alanko. Aivan ottelun lopussa hän sai pallon kovaa suuhunsa.

Classicin välierävoiton yksi pääarkkitehdeistä oli tuttuun tyyliin maajoukkuesentteri Ella Alanko. Aivan ottelun lopussa hän sai pallon kovaa suuhunsa, mutta jääpussin takaa tarinoi tyytyväinen hyökkääjä.

– Huulet ovat vähän turvoksissa ja hampaisiin koskee, mutta ei tämä huomenna enää pelatessa haittaa. Onneksi perheessä on kaksi hammaslääkäriä (äiti ja sisko Eliisa), joten ennemmin mulle tällainen haveri kuin muille, Alanko hymyili jääpussi suullaan.

Joukkueensa vahvaa puolustuspelaamista kiitellyt Alanko viimeisteli upealla lyöntilaukauksella joukkueen kolmannen maalin. Viime vuonna vammoista kärsinyt vikkelä ikiliikkuja on hyvässä iskussa pari kuukautta ennen MM-kisoja.

– Syysvire on löytynyt, ja koko ajan tuntuu paremmalta. Nyt on puoli vuotta ollut melko ehjää aikaa.

Sunnuntain finaalissa vastaan asettuu Ruotsin mestari IKSU. Viime vuodelta on voitto keskinäisestä välierästä, mutta sitä ei kannata liikaa enää Alangon mukaan muistella.

– Viime vuoden peliin ei kannata enää tuudittautua, mutta jos teemme kaikki osa-alueet niin hyvin kuin pystymme, meillä on mahdollisuus voittaa.

Kuten Suomen pelatessa Ruotsia vastaan, myös Classic-IKSU -asetelmassa täytyy pystyä pelaamaan aktiivista salibandya.

– Taitava joukkuehan sieltä tulee vastaan, ja he osaavat halkoa kenttää hyvin. Pallo liikkuu nopeammin kuin tänään, ja siihen täytyy olla valmiina. Emme voi vain jäädä kyykkimään, vaan täytyy pelata rohkeasti omilla aseilla, Alanko tietää.

Teksti: Henri Pitkänen
Kuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli