”Ei paljon poikaa tarvii patistaa lenkille”

#salibandytyhjiö -haasteet kehottavat laittamaan hyvät teot kiertoon.

Salibandypelaajien, seurajohtajien ja valmentajien käynnistämä #salibandytyhjiö -haastesarja kannustaa käyttämään kesken jääneen kauden vuoksi vapautuneen ajan hyvien tekojen tekemiseen. Haasteita salibandykansalle ovat laittaneet eteenpäin 

Maajoukkueen kapteeni Nico Salo 
Huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala
Kanadan miesten maajoukkueen päävalmentaja Otto Moilanen
Sveitsin liigassa SV Wiler-Ersigenissa pelaava Krister Savonen
Pirkkalan Pirkkojen naisten liigapelaaja Pinja Myllymäki
Kooveehen siirtynyt maajoukkuepelaaja Suvi Hämäläinen
Classic-pomo Pasi ”Passo” Peltola 
Salibandyuransa tähän kevääseen päättänyt Mikko Kohonen 
Naisten maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen

Videoilla henkilöt käyvät läpi kesken jääneen pelikevään aiheuttamaa tyhjiötä ja sitä, mikä heitä motivoi katsomaan poikkeusajan yli ja haastavat koko salibandy-yhteisön mukaan. Haasteita löytyy jokaiselle sopiva toteuteutettavaksi: kausikortin ostaminen, ulkoilua perheen kanssa, soitto riskiryhmään kuuluvalle, kirjan lukeminen ja vaikkapa no look -laseilla treenaaminen. Haasteisiin voi osallistua edelleen, ja oman haasteensa saa mukaan käyttämällä #salibandytyhjiö -tunnistetta oman sosiaalisen median julkaisun yhteydessä.

”Oma motivaatio pysynyt korkealla”

Sveitsissä uraansa jatkava Krister Savonen kertoi kauden keskeyttämisen olleen ainoa oikea ratkaisu.

– Omat tavoitteet ovat joulukuun MM-kisoissa, ja tottakai olisi hienoa voittaa Sveitsin mestaruus ensi kaudella, kun se nyt jäi saavuttamatta. Päivittäinen tekeminen on kerran, kaksi päivässä harjoittelua, lepäämistä ja vähän kouluhommia. Aika lailla sportin ehdoilla mennään.”

Savonen haastaa pelaamaan erilaisia pallopelejä, kuten tennistä, salibandymailaa ja palloa hyödyntäen. Haasteen saavat kaikki salibandyn harrastajat, mutta näytteitä toivotaan erityisesti Happeen Peter Kotilaiselta sekä Classicin Jussi Pihalta.
Katso videolta, miten tennis sujuu salibandyvarusteita hyödyntäen.

Kaikki #salibandytyhjiö-videot katsottavissa täältä.

Jaa artikkeli