Ei mestaruusjuhlia vappuaattoon - PSS siirsi ratkaisua

PSS nappasi kotonaan SB-Prosta vakuuttavan 4–1-voiton ja siirsi naisten salibandykullan ratkaisua ainakin ensi lauantaihin.

Naisten Salibandyliigan mestaruus ei ratkennut vielä vappuaattona. Veitsi kurkulla pelannut Porvoon Salibandyseura löi huippuesityksellä SB-Pron 4-1 ja kavensi voitoiksi 1-3. Pro saa seuraavaksi yrittää sarjan katkaisemista lauantaina kotonaan Klaukkalassa. 

Tänään PSS sai 535-päisen kotiyleisönsä edessä viimeinkin vahvan alun, kun jo ensimmäisellä kympillä maalille unohdettu Ella Sundström iski 1-0 ja Veera Nousiainen linkosi kaukaa yläputken alle 2-0. Heti erätauon jälkeen kilahti jo kolmannen kerran, kun puolustaja Inka Lampisen millintarkka laukaus suhahti takayläkulmaan ohi maskissa olleen Pro-vahti Tiltu Siltasen

SB-Pro tuli päätöserään todella kovaa, ja Ina Lemisen laukaus pienestä kulmasta yllätti kotijoukkueen maalivahti Arla Salon jo toisella minuutilla. Perään PSS kolisteli niin Pron ylärimaa kuin tolppaakin, mutta jännitys säilyi loppuhetkille saakka. Pelikellossa oli jäljellä vielä yli kolme minuuttia, kun SB-Pro otti maalivahdin pois ja haki kavennusta kuudella. Avopaikat jäivät kovalla asenteella peittänyttä PSS:aa vastaan kuitenkin aukeamatta, ja viimeisen minuutin aluksi Ella Sundström linkosi tyhjään verkkoon illan toisen osumansa ja loppunumerot.

– Nyt puolustettiin oikeastaan parhaiten oikeastaan koko pleijareissa, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen kiitti joukkuettaan Yle Urheilun haastattelussa.
– Jännitys on tuonut paljon pallollisia virheitä aikaisempiin peleihin ja vähän niitä tuli tänäänkin, mutta pääsääntöisesti hoidettiin oma pää niin kuin piti. Lisäksi loistavia torjuntoja Arla Salolta, joka piti meitä pinnalla silloin kuin piti.

– Jotenkin ei oltu tänään hereillä ihan alusta asti, SB-Pron maalintekijä Ina Leminen harmitteli.
– PSS:llä oli kova tahtotila ja meillä taas oma tekeminen ei ihan sillä tasolla kuin aikaisemmissa peleissä. Paljon petrattavaa jäi, mutta luotto on kova omaan tekemiseen, Leminen vakuutti Ylelle.

Katso ottelun maalit tästä:

Kuva: Jussi Ojala

Jaa artikkeli